„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Chzon stúdió a párizsi életre utaló jegyekkel ruházta fel a francia főváros repülőterét

A francia Chzon stúdió tervezőiroda a párizsi Charles de Gaulle repülőtér egyik indulási terminálját ikonikus párizsi műemlékekre utaló boltívekkel és szökőkutakkal egészítette ki. A Charles de Gaulle repülőtér, más néven Roissy repülőtér a francia főváros fő repülőtere.

A Chzon stúdió a 2G terminál beszállókapuk területét tervezte újra azzal a céllal, hogy Párizs dizájnjának és történelmének dinamikus megjelenítését hozza létre a repülőtér egy tipikusan használati területen. Az 1300 négyzetméteres teret sötétkék és zöld kárpitozású, lekerekített ülőhelyek népesítik be, amelyek az 1960-as és 1970-es évek esztétikai jegyeit veszik át, padokba, fülkékbe és párokba rendezve. A tér zónázása és a magánélet megteremtése érdekében a stúdió válaszfalakat és a Les Simonnets művészstúdió expresszív fehér szobrait adta hozzá, amelyek alternatív ülőpadként is szolgálnak.

A stúdió ikonikus párizsi műemlékekre utalt a Diadalívre utaló boltívek, valamint a Jardin du Luxembourg-ra emlékeztető szökőkút telepítésével, amelyet a párizsi parkokban található székekhez hasonló zöld fémszékek vesznek körül. A fából készült asztalok soraiba sakktáblákat helyeztek el, ami szintén a párizsi parkok hangulatát idézik. Az utasok ezeket munkaterületként, étkezéshez vagy játékhoz használhatják, amíg a járatukra várakoznak.

A stúdió a belső világítás egy részét házon belül tervezte meg, de antik világítótesteket és más dekorációs tárgyakat is beszerzett és beszerelt a város St Ouen-i bolhapiacáról, köztük óriási fali lámpákat és alumínium napernyőket. Annak érdekében, hogy a tér a funkciójához igazodjon, a Chzon a repülőgépek dizájnjára is utalt a fémes részletekkel, a mintás felületekkel és az Osvaldo Borsani olasz építész és bútortervező által tervezett repülőgép-szerű ülésekkel. Ezekkel az elemekkel az utasok egy tökéletes átmeneti térben várakozhatnak a repülőgépük indulására.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A térben egy Sonia Delaunay francia festőművész munkája által inspirált falfestmény is található, amely a kifutópályákra néző ablakok felett helyezkedik el, ahonnan a felszálló és leszálló repülőgépekre nyílik kilátás. Ez a freskó a repülőtéri feliratokban használt szimbólumokra is utal, és hasonló lekerekített motívumokat hordoz, mint a retro stílusú ülések és világítás.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb