„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsákZöld hírek

A Zaha Hadid Architects hidrogén-töltőállomásokat mutat be olasz kikötők számára

A Zaha Hadid Architects brit stúdió 100 üzemanyagtöltő állomást hoz létre olasz kikötőkben a NatPower energiavállalat számára, mint “a világ első zöld hidrogén-utántöltő infrastruktúráját”.

A Zaha Hadid Architects (ZHA) kedvtelési célú hajókra tervezett üzemanyagtöltő állomásai zöld hidrogént szállítanak majd – a megújuló energia felhasználásával előállított hidrogén típusát. Az első töltőállomást idén nyáron építik fel, és 2030-ig további 100 darabot, 25 olasz kikötőben építenek a NatPower energiavállalathoz tartozó NatPower H által vezetett 100 millió eurós beruházásból.

A töltőállomások részét képezik annak az erőfeszítésnek, hogy ösztönözzék a zöld hidrogénnel hajtott hajók alkalmazását rövid utakra. A hidrogén felhasználható elektromos energia előállítására az üzemanyagcellában, amely csak vízgőzt és meleg levegőt bocsát ki – ellentétben a környezetszennyező belsőégésű motorokkal.

“A zöld hidrogén szállításához szükséges infrastruktúra kiépítésével a NatPower H fenntartható energiaközpontok hálózatát kívánja létrehozni az összes jelentős olasz kikötőben, és ideális feltételeket teremteni a hidrogénüzemű hajók folyamatos fejlesztésének és használatának elősegítésére” – közölte a stúdió.

A stúdió szerint a 100 állomás évente hozzávetőleg 45 000 tonna üvegházhatású gáz kibocsátását tudná megszüntetni a terület szabadidős hajóiból. Az állomások mindegyike nyolc ívelt öbölre lesz osztva, és 3D-nyomtatott betontömbökből készülnek, amelyek réteges kompozíciója a tengeri élővilág geometriáját tükrözi.

A stúdió tájékoztatása szerint az 50 négyzetméteres állomások teljes mértékben újrahasznosíthatóak lesznek, és szárazon összeszerelt szakaszokból épülnek fel, hogy minimalizálják az építési hulladékot.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“Az alacsony szén-dioxid-kibocsátású betonból épült ZHA hidrogén-töltőállomásainak szerkezeti szilárdságát a geometria adja, nem pedig a fokozott anyaghasználat” – mondta Filippo Innocenti, a Zaha Hadid Architects igazgatója.

“Az építési technikák legújabb innovációit a rómaiak által a Földközi-tengeren több mint 2000 évvel ezelőtt kifejlesztett történelmi műszaki megoldásokkal integrálva az állomások fejlett körkörös építési technológiát alkalmaznak, ami tükrözi a NatPower H elkötelezettségét az ökológiailag felelős jövő iránt.” – tette hozzá.

A tervezés a ZHA Számítási és Tervezési Kutatócsoportja (ZHA Code) által a Block Research Group és az Incremental3D mellett kifejlesztett, falazott szerkezetekkel, 3D-nyomtatott betonnal és fenntartható digitális betonkonstrukcióval kapcsolatos kutatásait követi.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb