„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

A NYAWA egy hagyományos japán otthont újított fel, az “idő múlását” ünnepelve

A NYAWA építészstúdió felújított és korszerűsített egy hagyományos faházat a japán Toyamában, hogy egy olyan visszafogott nyaralót hozzon létre, ahol a látogatók “érezhetik az idő múlását”.

Az otthon tokiói tulajdonosa a stúdiót bízta meg egy olyan nyaralóház létrehozásával, amely “a helyi éghajlatot és kultúrát is magába foglalja”, miközben a szerkezetet úgy korszerűsítette, hogy az ellenálljon a földrengéseknek.

A régió számos történelmi lakóházára jellemző módon az épület egy hiroma néven ismert, nagyméretű gyülekezési tér köré szerveződik, amelyet tolóajtók vesznek körül, amelyek lehetővé teszik, hogy egy fedett tornác vagy engawa felé nyíljon. Az egész földszinten az eredeti faszerkezetet, beleértve a díszítő faragványokat is, helyreállították és megerősítették, padszerű ülőalkalmatosságokkal és üvegfalakkal kiegészítve, hogy maximalizálják a kilátást és a kilátást.

A különböző padlóburkolatok különböző területeket határolnak le ebben a nyitott térben: fa és tatami padló az ülőhelyeken, beton a konyhában, és kavicsos területek a kettő között. A hagyományosabb terek és a modern kényelem ötvözése érdekében a felső szinten lévő hálószobák új falakat, padlót és mennyezetet kaptak, fehérre festve, beépített tárolókkal.

A lakótér új felületeihez a NYAWA olyan anyagokat használt, amelyek egyrészt hagyományosak a környéken, másrészt láthatóan az időjárásnak is megfelelnek, hogy párbeszédet teremtsenek a meglévő épülettel. A selyemfüggönyök a tolóajtókkal együttműködve közvetítik a kapcsolatot a külvilággal, míg a koagari (emelt ülőfelület) rézzel burkolt mennyezete a fényt a térben veri vissza.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A hagyományos shoji paravánok mellett hullámosított polikarbonát paravánokat is használtak, hogy különböző mértékű fényt és magánéletet biztosítsanak. Az otthont körülvevő parkosított kertet a vízelvezetés javításától eltekintve nagyrészt érintetlenül hagyták, és a lakótér hátterét, valamint az utcától való vizuális pufferét biztosítja.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb