„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

A White Arkitekter lett az év építésze a 2023-as Dezeen Awards-on

A svéd White Arkitekter stúdiót választották az év építészének a Dezeen Awards 2023 e héten megrendezett ünnepségén.

Az év tervezői a legjobb feltörekvő és bejáratott tehetségeket jutalmazzák az építészet, a belső terek és a design területén. Elismerik azokat, akiknek innovatív munkája jelentős hatást gyakorolt az iparágra. A stúdió nevében Alexandra Hagen vezérigazgató vette át a díjat ezen a héten a Dezeen Awards 2023 rendezvényen, amelyet a Bentley-vel közösen rendeztek meg.

A White Arkitekter egy alkalmazotti tulajdonú tervezői kollektíva, amelyet jelenleg Hagen vezet. A cégnél 2001-ig tartó hivatali ideje alatt Hagen különböző pozíciókat töltött be, többek között nemzetközi és regionális igazgatói posztot, mielőtt 2018-ban elfoglalta volna a vezérigazgatói posztot. Az 1951-ben Sidney White által Göteborgban alapított cég a faépületektől a várostervezési kezdeményezésekig terjedő projekteket vállal, amelyek mindegyike a fenntarthatóságra, a társadalmi hatásokra és az emberközpontú tervezésre összpontosít.

A Svédországban, Norvégiában, az Egyesült Királyságban, Kanadában és Kelet-Afrikában található irodákban több mint 700 alkalmazottat foglalkoztató gyakorlat bizonyítja a „kollektív gondolkodás és részvétel” iránti elkötelezettségét, mivel a munkaerő 77 százaléka aktívan tulajdonosa a szervezetnek. A White Arkitekter egyik vezérelve, hogy „az építészet művészetén keresztül lehetővé tegyük a fenntartható életet”. 2020-ban a cég ígéretet tett arra, hogy 2030-ra minden általa tervezett épület szén-dioxid-semleges lesz.

Hagen a héten a Dezeen Awards 2023 ünnepségén vehette át a díjat, amelyet a londoni Shoreditch Electric Light Station-ben tartottak, és amelyen a kiválasztott stúdiók, valamint korábbi és jelenlegi bírák vettek részt. 

Figyelemre méltó projektjei közé tartozik a Sara Kulturális Központ, egy tömeges faépület a svédországi Skellefteåban. A 75 méter magas épületben található a világ második legmagasabb fatornya. A kereszt-laminált fa (CLT) és a ragasztott laminált fa (ragasztott fa) kombinációjából épült épület megújuló energiaforrásokkal működik, beleértve a geotermikus hőszivattyút és a napelemeket.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A cég 50 éves életciklus-elemzése szerint az épület kétszer annyi szenet köt meg, mint az építése során kibocsátott szén, és várható élettartama legalább 100 év.

A cég számos kórházat és egészségügyi intézményt tervezett, mint például a Queen Silvia Children’s Hospital Göteborgban, amely játékos dizájnelemekkel segíti az egész épületet a gyermekek fejlődésének támogatására. Ez magában foglalja a hegymászó szobrokat, a játékterápiás szobákat, a színes feliratokat és az élénk alkotásokat, amelyek célja, hogy csökkentsék a megfélemlítés érzését a kórházba való belépéskor. Ezenkívül a kórházban van egy szabályozott hőmérsékletű télikert is, amelyet olyan gyermekek számára terveztek, akik nem tudnak kimenni a szabadba. A tér kiterjedt üvegezéssel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a nappali fény elárassza a teret, melegség és a szabadban való tartózkodás érzetét keltve.

A stúdió a közelmúltban készült el Göteborg első fából készült Nodi irodaháza, amely a fa szerkezeti lehetőségeit hivatott bemutatni. A favázas épületet „fejjel lefelé” fordított zikgurátra emlékeztető konfigurációban tervezték. Az épület egy sor konzolt tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a padlólemezek fokozatos bővítését az öt emeleten.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb