„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A világ egyik legmagasabban épült szállodája 3200 méterrel a tengerszint felett, kazahsztánban


A Tenir Eco Hotels egy moduláris egységekből álló szálláskomplexum, amely 3200 méterrel helyezkedik el a tengerszint felett a kazahsztáni hegyekben, így a világ egyik legmagasabban épült szállodája.

A projektet a Levelstudio tervezte és szállította le, mindössze 5 hónap alatt, moduláris előregyártási technikák alkalmazásával. Minden 30 m²-es lakosztály három, 4,5×2,7×3,15 m méretű modulból áll össze, amelyeket a Sputnik Trailers gyártott előre a vállalat almati gyárában. A modulok acélvázból és alumínium szendvicspanelekből készülnek, fenntartható kőgyapot szigeteléssel, így ellenállók és jól szigeteltek is, a város földrengésre hajlamos zónájára és a zord hegyi éghajlatra való tekintettel.

A modulok távoli helyszínre történő szállításához egyedi nagyméretű vontatókat gyártottak, amelyeken a modulokat egy buldózer húzta fel a közel 45 ° fokos emelkedőn. A 2020 júliusában kezdeményezett projekt ezen megoldással befejeződött és átadásra került a síszezon kezdete előtt, ugyanazon év decemberében.

A nemzeti parkban található szállodát gondos ökológiai szempontok alapján tervezték. A modulokat nehéz beton alapok helyett acéloszlopokra szerelték, amelyeket szintén úgy terveztek, hogy a hó ne érje házak alját. Az építési munkák többségét a gyárban hajtották végre, ami minimalizálta a helyszíni építési időt és hulladéktermelést. Ezenkívül a modulok mozgathatók, tehát szétszerelhetők és újraépíthetők egy új telephelyen, különösebb bontási munkák nélkül.

A külső geometria egyedi megjelenést kölcsönöz az egyes szerkezetek architektúrájának, valamint segít kezelni az épületekre ható szél- és hóterhelést. A homlokzatok természetes fából készült zsindelyekkel és festett alumínium lemezekkel készültek. A belső tér minden szobában szaunával és a vendégek kényelmes tartózkodásához szükséges összes felszereltséggel rendelkezik.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Shymbulak Mountain Ski Resort látogatói most már élvezhetik az éjszakákat a békés, egyedülálló helyen, padlótól a mennyezetig érő ablakokon keresztül panorámás kilátással a kazah hegyekre.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb