„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

A Viewport Studio kidobott faanyagot használ új bútorkollekciójához

A több szakterületet érintő Viewport Studio újrahasznosított faanyagból készült asztal kollekciójának célja az volt, hogy csökkentse a bútorok előállításához szükséges energiát, erőforrásokat, biztosítva ugyanakkor a tartósságot, egy lépést téve a fenntartható jövő felé.

Az Essential Furniture kollekciót a londoni és szingapúri székhellyel rendelkező Viewport Studio tervezte az Industry + bútormárka számára. A kisasztalok és dohányzóasztalok mindegyike olyan faanyagokból készült, amelyek nem esnek bele az építőipar által kívánt “szabványos formák, méretek és kivitelek” kategóriájába, ezért egyszerűen kidobásra kerülnek.

“Ez a projekt megkérdőjelezi a kereskedelmi bútorok meglévő gyártási eljárását, és újradefiniálja azt, ami elengedhetetlen az otthoni tervezéshez, gyártáshoz, fogyasztáshoz és felhasználáshoz” – magyarázta a stúdió. “Ezek a fadarabok nagymértékben, formában és konzisztenciában különböznek egymástól, ami megnehezíti stabil szerkezetekké és hasznos tárgyakká történő összerakásukat, amely rengeteg fahulladékot eredményez a telepeken.”

A stúdió fatuskókat és gerendákat választ ki, és szerkezeti tulajdonságaiknak és alakjuknak megfelelően párosítja őket, a lehető legorganikusabb formájukban tartva. A fát levegőn szárítják, hogy stabil maradjon a gyártás során, mielőtt homokfúvással eltávolítják a kérget és a belekerült szennyeződéseket. A tervezők ezt követően megvizsgálják az anyag a “gyenge pontjait” között, amelyeket extra felületi rétegek hozzáadásával kiegyenlítenek.

Ezzel az eljárással, ahelyett, hogy előre meghatározott formát céloznának meg, a megfontolt tervezési folyamat során minden darab esetében egyedi dizájn alakult ki, a funkció teljes kiszolgálása mellett. Az anyag vezeti a formatervezést, nem pedig fordítva.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ezután CNC-vel mélyedéseket marnak az egyes elemekbe, és egyszerűen összeillesztik azokat. Ez a megoldás szintén nagyban minimalizálja az anyagpazarlást, és a stúdió szerint a kollekció karakterének kulcsjellemzőivé vált. Az összeszerelés után egy fekete, természetes fa festékréteget alkalmaznak a kész bútordarabok felületén, egységes esztétikát teremtve.

“A környezetbarát Essential kollekció egyesíti a felelős anyagbeszerzést, a kritikus tervezési gondolkodást és a kulcsgyártást, hogy gyönyörű bútorokat alkosson a mindennapi használatra.” -tette hozzá a stúdió.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb