„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Valentino Architects máltai malmot alakított át családi házzá

A 2015-ben, Málta fővárosában, Vallettában alapult Valentino Architects az Attard faluban található, műemléki védettség alatt álló épületegyüttest alakította át a Mill House nevű családi házzá.

A stúdió a 16. századból származó három nyers, kőből épült épületet, amelyek egy központi udvart vesznek körül, első emeleti hálószobákkal egészítette ki. A Valentino Architects célja a malomépületek egységesítése volt, az udvarra néző, a meglévő épületeket összekötő, szigorúan kortárs folyosó hozzáadásával.

Egy kőívekkel keretezett előcsarnok vezet be az otthonba, amely az udvarra nyílik, ahol egy ülőhely és egy úszómedence mellett keletre a nappali és a konyha, északra pedig egy különálló étkező nyílik. A földszinti helyiségek belsejében a fal alsó részét fehérre festett panelekkel burkolták, hogy tiszta felületet biztosítsanak a szerelvények számára, míg a felette lévő durva kőburkolatot szabadon hagyták, és szintén fehérre festették.

A bejárattal szemben egy betonlépcső vezet fel az első emeletre, ahol a hálószobákban sokkal sötétebb, látható beton, vakolat és fa, a fürdőszobákban pedig fehér márvány került felhasználásra. A privátabb hálószobákat világos, üvegezett közlekedő köti össze, amely egyszerre nyitja meg az otthon belső terét a központi udvar felé, és “hirdeti az újat” a környéknek, megjelenése a nap folyamán változik.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“Reggelente visszatükrözi az udvar sárga kőburkolatát és a környező falu látnivalóit, hosszúkás, egyetlen csomópontban könyöklő sávként jelenik meg. Éjszaka üvegezett folyosója belülről világít, megvilágítva az alatta lévő medencetérséget, és felfedve a lakók mozgását, amint egyik hálószobából a másikba utaznak” – írja weboldalán az építészeti cég.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb