„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A tömbös lakóépítészet egy újfajta megközelítése

A Le bâtiment descendant l’escalier egy lakó- és kereskedelmi épület, amelyet az ELASTICOFarm a bplan céggel közösen valósított meg Lido di Jesolóban, az olaszországi Velence közelében fekvő, tengerparti turisztikai célpontban. Az épület erővel és határozottsággal emelkedik ki a külvárosi egyformaság közepette, hogy megerősítse a megújulás és a megváltás szükségességét a környező építmények banális egyformaságából. Ugyanakkor hatékony kapcsolatot teremt a magán- és a közösségi terek, valamint a város köztere között.

A strandtól mindössze 150 méterre elhelyezkedő épület mind formailag, mind méretét tekintve kiemelkedik a többi épület közül. Két programját – az utcai szinten lévő kereskedelmi és a 8 emelet feletti lakóépületeket – egy “szellemszint” választja el, amely egy körülbelül 2000 négyzetméteres nyitott és részben fedett területet biztosít a kényelmi szolgáltatások számára. Az utca zaja fölé emelve elősegíti a szomszédok közötti társasági életet és üdvözli a járókelőket.

Ezt a teret, amely ideális esetben kiterjeszti a közterületet az épületbe, egy túlburjánzó szerkezeti megoldás jellemzi, amely lehetővé teszi, hogy a felső emeletek elszakadjanak a városi szövetből. Acéloszlopok erdeje támasztja alá a lakószinteket, amelyek, mintha felfüggesztve lennének, ív alakban helyezkednek el. Az épület felső része egy szőlőskertként van kialakítva, amely úgy van elrendezve, hogy maximálisan kihasználja a napsütést, és az épület felső része lakásoknak ad otthont, amelyek mindegyike nagy teraszokkal és nyitott kilátással rendelkezik a nagy velencei lagúnára, a Dolomitok háttereként.

A lakások körforgási rendszere a projektet vezérlő elképzelést azáltal bővíti ki, hogy a lakók közötti találkozásokat elősegítő eszközként kínálja magát. A közös és magánterületek minden emeleten megtalálhatók, az épület északi oldalát erkélyek jellemzik. Egy váratlan megjelenés, amelyben a színek és az anyagok fontos szerepet játszanak az új építészeti organizmus érzékelésében.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ahogy Pujatti fogalmazott, “ez a városi beavatkozás kétértelmű szerepet játszik: a befektetők igényeire reagál, miközben az adott funkcionális és térbeli programot kritizálja és felülvizsgálja. Az igényeikre válaszolva valójában a projekt új lehetőségeket tár fel, és elősegíti a magánlakások másfajta kapcsolatát a városi, valamint a természeti környezettel és annak lakóival”.

A projekt minősége abban mérhető, hogy a helyszín és az épülettípus kihasználásával olyan építészetet hoz létre, amelyben a közösségi tér a briliáns kísérletezés főszereplőjévé válik.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb