„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Modern és luxus házak

A tartós építészeti elvek és az arányok vezérelték a minimalista családi ház koncepcióját

A Conrad Architects által tervezett Grange Residence a méretarányok, az arányok és a fény tiszta kifejezése, egy nagyvonalú családi ház Toorakban, lélegzetelállító kilátással Melbourne városára. A Conrad Architects a tartós építészeti elvek iránti vonzalmában osztozva Lauren Tarrant lakástulajdonos és belsőépítész azzal a kéréssel fordult a stúdióhoz, hogy tervezzenek egy időtálló rezidenciát, amely egyformán nagy hangsúlyt fektet az utcai jelenlétre és a városi kilátásra.

A helyi tanács elhelyezési szabályzata egyedi homlokzatmagasságot diktált minden határ mentén, ami arra késztette a Conrad Architects-et, hogy minimalista kőtömbökből álló osztott formát kövessen. Minden egyes kötetet gondosan bemetszettek ajtó- és ablaknyílásokkal, a mély feltárások és a ferde ablakfejek összeolvadásával, hogy hangsúlyozzák a karcsú, függőleges arányok formális elrendezését.

A négy szintre osztott elrendezés a hatalmas, lejtős telken való eligazodás érdekében egy központi tengely és egy függőleges lépcsőház segítségével tájékozódik, intuitív és ritmikus közlekedést biztosítva az egész épületben. “A tervezés nagy részét a domborzat diktálta, mégis arra törekedtünk, hogy hangsúlyozzuk a házba való belépés, a házban való mozgás és a feltáruló kilátás élményét” – mondta a projekt kapcsán Paul Conrad építész. “Az a törekvés, hogy az otthonon keresztül vezető utat ünnepeljük, vezérlő elvvé vált, amely a terek sorrendjének árnyalt megközelítését inspirálta.” – tette hozzá.

Az otthonba az utcáról egy kapualjon keresztül lehet bejutni, ahol egy fallal körülvett kert a magánélet és az elszigeteltség érzetét kelti. Az otthon bejárati szintje szándékosan meg van emelve, hogy egy kilátóhoz való “feljutást” szimbolizálja. Az elülső homlokzat savmaratott márványa átfolyik a belső térbe, intuitív módon vonzza a mozgást az otthon központi gerincén keresztül, a szabadtéri teraszon és a végtelenített medencén keresztül, ahol a városra nyíló panoráma feltárul. Az otthon négyemeletes lépcsőházát úgy tervezték, mint egy szoborszerű központi elemet, amely a terek egyébként egyenes vonalú elrendezésén belül kiemelkedik. A csillogó, fényesre csiszolt vakolattal és a felette lévő tetőablak-nyílással ellátott lépcső a fény bejutásának és a függőleges kapcsolat hordozója, miközben kanyargós ívei művészi jelenlétet kölcsönöznek minden szintnek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A hálószobák a bejárati szint alatt helyezkednek el, a privát terek csendes szentélyeként, amelyek mindegyike a tájra nyílik. A fő hálószobai lakosztály arányaiban és kivitelezésében grandiózus, míg a gyermekszobákat egy aktív játszószoba és egy süllyesztett udvar egészíti ki a társalgáshoz és játékhoz. Az alagsori szinten olyan kiegészítő helyiségek találhatók, mint az edzőterem, a gőzfürdő és a pince, míg a tetőn egy tágas iroda és egy szabadtéri teraszra nyíló nappali található. A Grange Residence a kortárs tervezés értékein alapul, és a tér, a fény és az arányok meghatározó építészeti elvei iránti elkötelezettségről tesz tanúbizonyságot. Az eredmény a tisztaság és a nyugalom általános érzését sugározza – egy olyan otthon, amely javítja a falai között élő, növekvő család életminőségét.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb