„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A szabad ég alatt, egy horvátországi erdőben nyitotta meg bemutatótermét a híres bútorgyártó cég

A Prostoria díjnyertes formatervező stúdió különös figyelmet fordít az innovatív tervezésre és a társadalmi felelősségvállalásra.

A világ egyes részein az idő nagy részét az emberek szabadban töltik, míg mások inkább a beltéri tevékenységeket részesítik előnyben – ám mindannyian ismerjük a természet vonzerejét, így gyakran igyekszünk azt kombinálni a beltéri élet kényelmével. Pontosan ez az ötlet alapja, a látszólag véletlenszerűen elhelyezett bútoraival, a közép-európai, horvátországi erdőben.

A Numen / For Use céggel és Simon Morasi Piperčić tervezővel együttműködve a Prostoria bútorgyártó cég fal nélküli lakhelyeket helyezett az erdőbe a cég horvátországi gyárának közelében. Az installációk első pillantásra olyanok, mint átlátszó falakkal rendelkező házak, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy közvetlenül a nappaliba, pontosabban több különböző nappaliba léphessenek be.

Nagy négyzet alakú blokkok alkotják az egymás mellett, szabálytalanul elrendezett egységek padlóját, amelynek magassága megváltozik az egyes szakaszok vagy szigetek között. Bár az egyes szigetek távolabbról összekapcsoltnak tűnnek, mindegyik sziget fizikailag különálló, és mindegyik tartalmaz egy- egy egyedi tervezési elemet.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az installáció a Prostoria bútorgyártó cég „Revisiting Analogue” projektjének eredményeként jött létre, amely az építészet, a formatervezés legfinomabb elemeit ötvözi. A kialakított alapokon a márka kanapékkal, székekkel és egyéb díszítéssel látta el a tereket, a ház körül való pihenés imitálására, a fák lombjai alatt.

A projekt célja, hogy a COVID-19 világjárvány eredményeként lemondott szociális események ellenére fenntartsa a “kézzelfogható létezést” a tipikusan digitális világ számára. Az esemény szociális csomópontot adott a helyi tervező és építész közösség számára, és egyben forgatási helyszínként is szolgált, Rene Gallo Prostoria filmjéhez.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb