„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Studioninedots közösségi csomóponttá alakította az utrechti vasúti raktárt

A holland Studioninedots építésziroda egy volt utrechti vasúti raktárépületet alakította át a Bovenbouwwerkplaats nevet viselő co-working és közösségi terek csoportjává.

A Studioninedots, melyet 2011-ben alapított Amszterdamban Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut és Metin van Zijl, a 20. század eleji épület “nyersességét és eleganciáját” kívánta megünnepelni, és felújította az elhanyagolt tégla- és acélszerkezetet, de az eredeti berendezési tárgyakat és anyagokat szabadon hagyta. A komplexum a Studioninedots által tervezett új Wisselspoor központja, amely a Space Encounters, a Mees Visser és a Zecc Architecten által tervezett sorházak és lakóházak eklektikus sorát foglalja magában.

A szomszédsági szolgáltatások, közösségi csoportok és helyi vállalkozók mind meghívást kapnak az épület elfoglalására, hogy a terület új, központi központját hozzák létre.

“Azáltal, hogy a Bovenbouwwerkplaatsban a szokásosan egy területen szétszórtan elhelyezkedő ambíciók és funkciók széles skáláját egyesítjük, egy kis léptékű városi mag jön létre, ahol bármi megtörténhet” – magyarázta a stúdió. “A meglévő tető alatt egyetlen nyitott teret hoztunk létre, amely új szomszédsági létesítményeknek és kreatív vállalkozóknak ad otthont” – folytatta. “A tér serkenti az érzékeket, ugyanakkor saját értelmezésre hívja a felhasználást”.

A raktárépület közepén egy 175 közös használatú autó és kerékpár számára kialakított “mobilitási csomópont” található, amelyet egy perforált fém “függöny” burkol be, amely az eredeti épület tetejéből nyúlik ki. Ezt a központi formát egy sor rugalmas közösségi tér veszi körül, amelyek az ipari háttérrel szemben helyezkednek el, és nagy ablakokon keresztül egy parkosított kertre néznek.

A belső teret természetes fény árasztja el a cikcakkos tetőn lévő nagyméretű tetőablakokon keresztül, amelyeket szabadon álló acélgerendák tartanak.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“Átalakításunk visszaállítja a régi raktár összes ipari tulajdonságát – a vázszerkezetet, a tetőket, a külső homlokzatot és a részleteket” – mondta Studioninedots.

A stúdió szerint a kiálló fémelemet úgy tervezték, hogy a nap folyamán különböző fényviszonyok között változzon a megjelenése, miközben hozzájárul az épület egyedi identitásának megteremtéséhez.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb