napi hírmorzsák

A Studio Other Spaces színes kúpos üvegpavilont hozott létre a kaliforniai borászat számára

Olafur Eliasson művész és Sebastian Behmann építész cégének, a Studio Other Spacesnek a munkája a Vertical Panorama Pavilion, egy 832 színes üveglapból készült kúp alakú pavilon, amelyet egy kaliforniai borászat számára készített.

A pavilont a berlini székhelyű Studio Other Spaces tervezte a kaliforniai Sonoma Valleyben található The Donum Estate borászat számára. Kúpos formája 832 laminált üveglapból készült, 24 különböző színben és átlátszósági variációban. Szerkezete rozsdamentes acélszerkezetből készült, amely tizenkét oszlopból áll, amelyek egy csavart koncentrikus lombkoronát tartanak fent. A 14,5 méter átmérőjű üvegtető alaprajza kör alakú, és a legmagasabb pontján egy kerek nyílásba szűkül, amely az északi égboltra nyíló kilátást keretezi.

A rozsdamentes acélból készült koncentrikus szerkezetet narancssárga, kék, rózsaszín és piros színű, négyzet alakú üvegpanelek sorai borítják, és azért választották őket, mert a stúdió úgy érezte, hogy a pavilon így kapcsolódik a Sonoma-völgyi tájhoz.

“A körkörös naptárak történetéből inspirálódva a kúp alakú előtető középpontjában egy északi tájolású oculus áll, és 832 színes laminált üveglap üvegezi, amelyek a birtok négy meteorológiai paraméterének – napsugárzás, szélerősség, hőmérséklet és páratartalom – éves átlagát ábrázolják” – mondta a stúdió.

“A nap kontrasztot adott a színek spektrumának, mi belekortyoltunk a Pinot Noir-unkba, és abban a pillanatban megszületett a Vertical Panorama Pavilion” – mondta a The Donum Estate tulajdonosai, Mei és Allan Warburg.

A földbe vájt és tégla támfalakkal szegélyezett kanyargós ösvények vezették és irányították a látogatókat a pavilonhoz. Az ülőhelyeket a színes lombkorona alatt téglafalakból épített, függőlegesen és lépcsőzetesen elhelyezett, íves fülkékben helyezték el. A panorámapavilon egyike a pincészet 50 művész és dizájner alkotásának.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.dezeen.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb