„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

A Román kormány fontosnak tartja az állampolgárok lakáshoz jutását

Akár 75 ezer eurós is lehet az Első Ház kölcsön Romániában.

A Román kormány már tavaly nyáron fellendítette az első lakáshoz jutás lehetőségét, mely szerint július közepétől 50 százalékkal olcsóbb kamatú jelzáloghitelhez juthatnak azok a román állampolgárok, akik első otthonukat akarják megvásárolni.

Az érdekelteknek 42-49 százalékkal kevesebbet kell fizetniük a bankok által jelenleg kínált lakáshitelek kamatköltségeihez képest. A kamatköltség azért kevesebb, mert az Első otthon nevű román kormányprogram szerint az euróban fölvett lakáshitel esetében legfeljebb 5,28 százalékos kamatot kell fizetni, miközben a jelenlegi piaci körülmények között 10-12 százalékos kamattal lehet csak hitelhez jutni.

Hétfőtöl további kedvezmények lépnek életbe:

Az állam a 60 ezer euró értéket meg nem haladó lakáshitelért vállal garanciát. A jelentkezőknek öt százalék (3 ezer euró) előleget kell fizetniük.A Romániai kormány szerdán módosította az Első Ház program bizonyos pontjait.
A legfontosabb rész marad: a kormány 80 százalékban garantálja a felvett hitelt, a változás a felvett összeg maximumára vonatkozik. A régi, már megépített ingatlanok esetében 60 ezer euró lesz a felvehető összeg, az el nem kezdett lakásokra pedig akár 70 ezer euró értékű kölcsönt is adnak – valószínűleg ezzel is az építőipar fellendítése a cél.

A felvett kölcsön akár 75 ezer euró értékű is lehet, de csak egy speciális esetben: amennyiben új lakásokat épít egy közösség, amely legalább hét tagú.

A közösségnek nem szükséges hivatalosan bejegyzettnek lennie, de a társulás tagjainak rendelkezniük kell egy földterülettel, melynek mindannyian a tulajdonosai.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az építésre váró ingatlanok esetében a bankok nem adják ki teljes egészében a kölcsönként felvett pénzösszeget, hanem az építési folyamat különböző stádiumaiban utalnak át egy-egy összeget.

Az idén lebonyolítandó Első Ház program kapcsán újdonság még, hogy az eddig résztvevő bankok mellett a kormány több hitelintézet felkérését is tervezi.

forrás: impulsus.roKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb