Lakberendezés és stílus

A Renesa “barlangszerű” belső kialakítást adott a Tin Tin étteremnek

A Renesa indiai építészeti és belsőépítészeti stúdiót 2006-ban alapították, és Sanjay Arora építész és fia, Sanchit vezeti. A stúdió nemrég egy éttermet fejezett be Chandigarhban, amelynek görbe falait, mennyezetét és munkalapjait mozaikcsempékkel borították.

A Tin Tin egy pán-ázsiai étkezőhely, kísérleti menüvel. Az étterem belsőépítészetének kialakítására az újdelhi székhelyű Renesa-t kérték fel, azzal az elképzeléssel, hogy a menü az étterem belső terének tervezésében is tükröződjön. A stúdió célja az volt, hogy gazdag és magával ragadó élményt teremtsen a vendégek számára, amely fokozatosan bontakozik ki, ahogyan a vendégek a térben mozognak.

Ezt a Tin Tin alaprajzának ívelt falakkal és beépített bútorokkal való megbontásával érték el, amelyek különböző ülőhelyeket és zónákat alkotnak. Elsöprő ívek, kontúros mennyezetek, valamint szilárd és üres szerkezetek közti szembeállítás tarkítja az elrendezést. Ezek fókuszpontokat és morfondírozó kilátásokat idéznek, ahogy az ember hagyja, hogy a szeme befogadja a teret, hogy aztán kiderüljön, hogy a belső térfogaton belül nincs két egyforma látvány.

Az étterem belső felületeinek folyékonyságát a mozaikcsempék hangsúlyozzák, amelyek durva rácsmintázatba rendeződtek a falakon, a padlón és a nyílásokon. A felületeket a helyszínen öntötték terrazzo és indiai kődarabok kombinálásával, a jáde, az umbrabarna, az erezett fehér és a szürke árnyalataiban.

Renesa szerint a Tin Tin “minimalista barlangszerűsége” ennek a homogén anyaghasználatnak köszönhető, és a kőművesekből és vakolókból álló csapat több mint hat hónapig dolgozott a kivitelezésen. A beépített elemeket egy sor egyedi készítésű bútor egészíti ki, amelyek hasonló görbe sziluettekkel és a hozzájuk illő színpalettával rendelkeznek.

Az étterem bejárata egy nyitott térbe torkollik, amely egy sor szabadon álló magas asztalt és közösségi ülőhelyet tartalmaz, és számos étkezési élményt kínál. Az étterem különböző fokú magánéletet is biztosít, lehetővé téve, hogy napközben finom étkezési helyből esténként élénk társalgóvá váljon. A belső étkezővel megegyező dekorációjú nagy terasz nappal további ülőhelyeket biztosít, míg éjszaka az asztallapokat és a bár területét felülről reflektorok világítják meg, hogy meghitt hangulatot teremtsenek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.dezeen.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb