Lakberendezés és stílus

A rendező New York -i loftját Stanley Kubrick ihlette, és ez valóban megmutatkozik

Amikor eljött az ideje, hogy David Gordon Green filmrendező megtervezze ideális NYC -loft lakását, természetesen kreatív akart lenni. Az „ötletek tornádójával” állt elő arról, hogyan szeretne továbbmenni, és úgy döntött, hogy összeáll az elismert Joseph Lembo tervezővel, aki maga is híres leleményességéről és előremutató megközelítéséről a színek és a textúrák tekintetében. De Lembo sajátos képessége, hogy zökkenőmentesen ötvözi a stílusokat, és ez tette őt a megfelelő emberré a munkához, amikor Green elképzeléseiről volt szó.

Green, aki olyan filmek rendezéséről ismert, mint a Pineapple Express, a Joe és a 2019-es Halloween remake, nem sokkal a Halloween megjelenése után megtalálta az 120 négyzetméteres loftot, és tele volt ötletekkel, hogyan szeretné kialakítani új lakhelyét. Itt lépett a képbe Joseph Lembo, aki nem csupán ismeri az épületet, ahol Green lakása több mint 30 éve érintetlenül állt, de ami a legfontosabb, ő maga is a mozi szerelmese.

Kapcsolatuk azonnali volt. Green úgy jellemzi magát, mint valaki, aki vonzódik ahhoz a furcsa helyhez, ahol a természet és az ipar találkozik. Ezt az érzést kétségkívül gyermekkorának Arkansas és Kelet -Texas környékén talált benőtt, romos épületek ihlették. Stanley Kubrick, az ikonikus rendező stílusa szintén vonzza, aki jellegzetes díszleteiről ismert, amelyek a valóság és az érzékszervi túlterhelés határait feszegették, gyakran a telített színek és az elgondolkodtató fordulatok segítségével. Bár Kubrick filmjei a disztópiától a szatirikusig terjednek, Green és Lembo munkáját kezdetben a késői rendező egyik legismertebb filmje inspirálta; a 2001-es Space Odyssey.

Ebből adódóan a lakásban egyfajta “űrhangulat” alakult ki, amelyet sok acél és üveg hangsúlyoz, melyek egész nap változó színeket teremtettek, egy fantasztikusan futurisztikus környezetet létrehozva, amely még mindig megközelíthető és kényelmes. A helyiség nem kelti az idegenség érzetét; inkább kellemes kontrasztként hat az egyébként meleg és hangulatos otthonra.

A nappali a Kubrick-ihletésű dekoráció epicentruma, kandallófala a 2001-es jellegzetes monolit alakját és megjelenését idézi. Lembo elmagyarázta, hogy „úgy közelítettek hozzá, mint egy úszó repülőgép”. És valóban, úgy tűnik, hogy az szinte lebeg, mivel mindkettő uralja a szobát, de valahogy tökéletesen kiegészíti azt. Ennek köze lehet a szoba jellegzetes falnyomataihoz, a 10 méter hosszú, mély szilva színű kanapéhoz vagy a konyhai tükörhöz, amely egy térbeli kerek fényt tükröz, hogy megteremtse a mélység illúzióját-ami önmagában is furcsa hasonlóságot mutat film „Discovery One” űrhajójával.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A második hálószoba, amely Green szerint „úgy néz ki, mint egy mozgólépcső -bevásárlóközpont a 80 -as években”, tele van dikroikus üveggel, amelynek színe egész nap változik az idő előrehaladtával. A rózsaszín, a narancs és a zöld árnyalatok varázslatosan ragyognak, tovább kiegészítve azt a futurisztikus hangulatot, amely áthatja a lakás többi részét – néha finomabban, mint a hullámos tükör a hálószoba ágya felett, és néha nyilvánvalóbban, mint a konyhasarok, amely hasonlít űrhajó -enklávé kis, négyzet alakú szekrényeivel és éles, szögletes sarkaival.

Green elismeri, hogy így nyitott Lembo felé: „Menjünk túl messzire, és nézzük meg, mi a reális”. Lembo pedig maga is ötletes és rettenthetetlen tervező, aki szeret formákkal és színekkel játszani, szívesen fogadta a kihívást. Az eredmény egy tágas NYC loft, ahol Green feltöltődhet, inspirálódhat, írhat, zenét hallgathat, olvashat, főzhet és pihenhet. Más szóval, egy otthon, amelyet még a HAL 9000 is jóváhagyna.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb