„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Rain Studio a nyers és újrahasznosított anyagokat ötvözi a “natív, mégis kortárs” otthonában

Nyers, tapintható anyagok, köztük agyagcserepek, agyagedények és döngölt földtéglák határozzák meg ezt az indiai Chennai közelében található otthont, amelyet a helyi Rain Studio tervezett.

A Karai névre keresztelt házat hétvégi menedékhelyként hozták létre ügyfelei számára egy tengerparti telken, amelyet mezők vesznek körül, amelyek közvetlenül a közeli tengerpartra vezetnek Kuvathur tengerparti városban.

“A civilizációtól elzártan, a hullámok csapkodása és a helyszínen uralkodó tartós csend volt az inspiráció, amely a korai szakaszoktól kezdve diktálta a tervezési ideált” – magyarázta a Rain Studio. “A tenger közelségébe helyezve a lakóegységet úgy terveztük, hogy a sűrű zöldellő növényzetben rejtve maradjon, és tükörmedencék keretezzék.”

Az otthon elszigetelt hangulatának megteremtésére törekedve a Rain Studio a hagyományos dél-indiai naalukettu – a központi udvar köré rendezett négy csarnokból álló, házi épület – mintájára készült. A szerkezetet újrahasznosított és regionális anyagok kombinációjából építették, amelyeket ahol csak lehetett, nyersen hagytak.

Az otthon középpontjában egy téglával burkolt udvar található, amelyet egy veranda ölel körbe, amelyet beton- és cseréptetők védnek, amelyeket lépcsőzetes acéloszlopok támasztanak alá, amelyek egyben vízelvezető csövek is.

A földszinten hálószobák és egy étkezőkonyha veszi körül az udvart, míg délen egy lépcső vezet fel az első emeleti társalgóba, amely magasan van, hogy a tengerre nyíló kilátást biztosítsa. A hagyományos szerkezetek újraértelmezésének koncepciója a Karai kivitelezésében is érvényesült, és mindenütt újrahasznosított és regionális anyagokat használtak.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az otthon falai mélyvörös téglából, rakott mangalore-i csempékből és tömörített földtéglákból épültek, a faajtók visszanyert nyílászárókból készültek, a padlóburkolat pedig kidobott kődarabokból. A betonmennyezetek egyes részein edzett üvegszilánkokat helyeztek el, hogy visszaverjék a fényt, és a passzív hűtést segítő agyagedények hagyományos technikáját is alkalmazták.

A stúdió a ház mellett egy úszómedencét hozott létre egy védett pagodával, amely a főépület esztétikáját tükrözi.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb