„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

A Plus One Architects feltárja a 100 éves cseh lakás eredeti festését

A prágai Plus One Architects stúdió a csehországi Karlovy Varyban található 1902-es lakás “eredeti pompáját” állította helyre, visszaállítva néhány eredeti funkcióját.

A két hálószobás lakást, amely egy századfordulós bérházban található, a Plus One Architects újította fel, és feltárta a falakon és a mennyezeten található eredeti festést. A stúdió a lakáson belüli közlekedést is racionalizálta az ajtók eltávolításával, hogy megnyissák az utakat, valamint az eredeti falak és padlók fölé telepített, elavult kiegészítőket is eltávolították.

Az átalakított belső tér világos, légies hangulatot áraszt, mivel a természetes napfény beáramlik a nagy, akadálymentesített ablakokon keresztül, és a néhány belső falon elhelyezett transzom ablakoknak köszönhetően mélyebben folytatódik a szobákban. A falakon és a mennyezeteken a barna és bézs színű vakolatrészek mellett színes, foltos festés maradványai is megjelennek.

Semleges színű festék és vakolat jellemzi a konyhát és a nappalit, ahol a Plus One Architects megtartotta a lakás eredeti, fényes barna csempével burkolt falazott fűtőtestét. A festett részletek a mennyezeten is megjelennek, a szoba kerületét vörös, kék és sárga színű koncentrikus sávok határolják.

A folyosón és a kisebbik hálószobában rózsaszín festék jelenik meg, míg az elsődleges hálószobában kék festés látható, amely kiegészíti a felújított fapadlót. A fürdőszobában fehér csempe borítja a falakat, amelyek között irizáló csempék és szabadon hagyott festésrészek találhatók.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A szobák takarékosan vannak berendezve, hagyva, hogy a festés legyen a belső tér középpontja. A Plus One Architects a cseh Janský & Dunděra tervezőstúdió minimalista formájú bútorait a Todus helyi dizájnmárka dekorációs darabjai mellett használta a belső terekben.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb