„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Norman Foster Alapítvány elindítja a Norman Foster Intézetet: kezdeményezés a városok életminőségének javítására

A Norman Foster Alapítvány alapítása óta küldetése az interdiszciplináris gondolkodás és kutatás előmozdítása, hogy segítse az új generációkat a jövő megjóslásában. Az urbanizáció növekvő jelentőségére és kihívásaira reagálva az alapítvány most egy új kezdeményezésbe kezd, amely azokhoz szól, akik világszerte javítani kívánják a városok életminőségét: a Norman Foster Intézetbe.

Első programja, az On Sustainable Cities (A fenntartható városokról) a gyakorlati helyszíni tapasztalatokat az alapítvány nemzetközi szakértői hálózatának tudományos hozzájárulásával ötvözi, a legmodernebb digitális eszközök felhasználásával. Az ösztöndíjasok minden évben három kísérleti városba látogatnak el, hogy közvetlenül kapcsolatba lépjenek a tervezőkkel és vezetőkkel.

A fenntartható városok program

Az első kurzus a Norman Foster Intézethez kapcsolódik, egy 36 hetes program, amely három szakaszból áll -Foundations, Transformations és Interventions-, az idő pedig tantermek, laborok, stúdiók és városok között oszlik meg.

Az alapok a városok megértéséhez szükséges fogalmak és folyamatok mélyreható tanulmányozásából állnak, a városok történelmétől, irányításától, etikájától és a fenntartható városokat meghatározó mérőszámoktól kezdve. Különös hangsúlyt kap a “hely fontosságának” megértése, olyan fogalmakra építve, mint a “városkép”, valamint a városi tér kialakításának különböző stratégiái.

Az átalakulások az egyes városokban a változás kihívásainak és lehetőségeinek megértését szolgálják. Hat olyan területet vizsgál meg, amelyekben a város meghatározható: éghajlat és természeti környezet, hálózatok és mobilitás, tervezés és építés, erőforrások és energia, gazdaság és társadalmi tevékenység, valamint kultúra és művészetek.

A beavatkozások olyan ötleteket tesznek lehetővé, amelyek csökkentik a megtestesült és működési kibocsátásokat, javítják a közegészségügyet, és új jövőképet teremtenek a közösség számára. Ez a szakasz a fenntartható javulás stratégiáinak tesztelésére szolgál az egyes területeken a kísérleti városrészek számára.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A tanfolyam olyan eszközökkel és készségekkel kezdődik, amelyek felhasználhatók a városok széles körű problémáinak kezelésére. Ilyen például a vezetés, az érdekérvényesítés, a kommunikáció, a prezentáció, a diagramkészítés, a térképezés, valamint az adatok értelmezése. Ezek a világ városaiban, valamint az informális településeken és a külvárosokban is alkalmazhatók. Az év vége felé az ösztöndíjasok bemutatják eredményeiket a városvezetésnek, a valós tapasztalatok tanulságait pedig dokumentálják és nyilvános rendezvényen ismertetik. Norman Foster szavaival élve: “A kurzus olyan, mint egy homokóra; tágan indul, majd szűkül, hogy kézzelfogható, számszerűsíthető és kezelhető kérdésekre összpontosítson, végül pedig szélesebb körű vita felé nyit”.

A Norman Foster Intézet laboratóriuma

A program részeként az NFI (Norman Foster Intézet) egy innovatív laboratóriummal rendelkezik majd, amely a kísérleti városok fenntarthatósági stratégiáinak kidolgozásában támogatja az ösztöndíjasokat. Az NFI Lab olyan legújabb technológiákat fog egyesíteni, mint a mesterséges intelligencia, a kiterjesztett valóság és az interaktív felületek, párosítva az adatvezérelt és bizonyítékokon alapuló tervezési módszerekkel, hogy a hallgatók felfedezhessék, tesztelhessék és értékelhessék beavatkozásaikat.

A Norman Foster Intézet szakemberek integratív csapatát állította össze. Norman Foster, a Norman Foster Alapítvány elnöke és Kent Larson, a Massachusetts Institute of Technology Media Lab várostudományi csoportjának vezetője, az On Sustainable Cities program társigazgatója, a különböző hátterű és tudományágakból érkező, kiváló globális szakértőkből álló testület élére áll. A kurzust egy tudományos tanács fogja felügyelni, amelynek tagjai Edgar Pieterse professzor, az NFI igazgatója, valamint Alejandro Aravena és Francis Kéré építészek és Deborah Berke, a Yale Egyetem építészeti karának dékánja. Az akadémiai elnökök közé tartozik többek között Joseph G. Allen, a Harvard Egészséges Épületek Programjának igazgatója, az Arup igazgatója és a Holcim igazgatótanácsának tagja, Stuart Smith.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb