„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A NEOM a 2023-as Velencei Építészeti Biennálén mutatja be a The Line projektre vonatkozó terveit

A Velencei Építészeti Biennále 18. nemzetközi építészeti kiállításán a NEOM bemutatta a “Zero Gravity Urbanism- Principles for a New Livability” című kiállítást, hogy bemutassa a Line, az általuk tervezett 170 kilométer hosszú lineáris város tervezésére vonatkozó koncepciót és szabványokat Szaúd-Arábia északnyugati részén.

A rendezvény célja, hogy bemutassa a nagyközönségnek a várostervezés alternatív vízióját, amelynek kompakt kialakítása arra törekszik, hogy a hatékonyabb és fenntarthatóbb városok fejlesztésének modelljévé váljon. A kiállítás megnyitása előtt több mint 20 nemzetközileg elismert építész és tervező csatlakozott a tervezőcsapathoz, köztük Sir Peter Cook, Massimiliano Fuksas, Jean Nouvel és Ben van Berkel. A kiállítás május 20-tól 2023. szeptember 24-ig látogatható a velencei Abbazia di San Gregorioban.

A kiállítást a történelmi Abbazia di San Gregorioban, Velence egyik legrégebbi épületében rendezik meg. Belül a központi udvart a NEOM nagyméretű makettje foglalja el, hogy bemutassa a The Line és a természeti környezet integrációját. A The Line projekten kívül számos más NEOM régió is bemutatásra kerül, köztük Oxagon, Trojena és Sindalah.

Az esemény középpontjában a “Zero Gravity Urbanism” koncepciója áll, amely a jelenlegi várostervezés alternatív modellje, amely a minimális lábnyomot helyezi előtérbe a természeti környezetbe való jobb integráció, valamint a városon belüli funkciók hatékony elosztása érdekében, az infrastrukturális igények minimalizálása érdekében. Az installáció bemutatja az új típusú városfejlesztés hét vezérelvét is: Hiper-közelség, hiper-kapcsolhatóság, minimális lábnyom, mindenütt jelenlévő közterület, hiper-kevert használat, multiverzum-város és láthatatlan infrastruktúra.

A kiállítás egy sor nyilvános rendezvénynek, beszélgetésnek és vitának is otthont ad, amelyeken neves építészek, tudósok és városi gondolkodók vesznek részt. Az elkövetkező események napirendjén szerepelnek beszélgetések Reiner de Graaffal arról, hogyan formálja a nyelv az urbanizmust, Adrian McGregorral, Winka Dubbeldammal és Martin Rein-Canóval a társadalmi kohézióról és az éghajlatváltozással szembeni ellenálló képességről, valamint Daniel Ibañezzel és Felipe Correával az újszerű életmódról.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Velencei Építészeti Biennále idei kiadása 63 nemzeti pavilonnal nyitotta meg kapuit, amelyek mindegyike olyan új témák köré összpontosul, amelyeket Lesley Lokko felkérése indított el, hogy tekintsük Afrikát “a jövő laboratóriumának”. A pavilonok mellett egy sor járulékos esemény, kiállítás és konferencia igyekszik tovább bővíteni a témát és diverzifikálni az építész szakma releváns kérdéseivel, kihívásaival és lehetőségeivel kapcsolatos perspektívákat.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb