„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

A Mooradian Studio újrahasznosított újságpapírral borította be a londoni butik belső terét

A Mooradian Studio építésziroda papírpéppel fújta be az észak-londoni Natalino férfiruházati üzlet falait és mennyezetét, erős textúrájú burkolatot alkotva. A Fitzroviában egy korábbi művészeti galériát elfoglaló Natalino első fizikai üzletét úgy tervezték, hogy az tükrözze a márka ruháit.

A stúdió alapítója, Aram Mooradian nemrégiben az Architectural Association diákjainak egy csoportjával Olaszországba utazott, ahol Carlo Scarpa híres velencei Olivetti bemutatótermében a nyers és sima kőfelületek kontrasztjából merített inspirációt.

Miután kezdetben a kívánt hatás eléréséhez szórt vakolatot akart használni, rábukkant a holland Acosorb cég szórt akusztikai anyagára, amely újrahasznosított újságpapírból készül. Az anyagot inkább zenei stúdiókban és éttermekben használják hangelnyelésre, mivel segít csökkenteni a visszhangot és javítja az akusztikát.

A Mooradian Studio a papírpépet az üzlet falainak és mennyezetének burkolására használta, a csövek és a csatornák mellett. Ez a kívánt tapinthatóság mellett kohéziós érzést kölcsönöz a térnek. A texturált felületet úgy hozták létre, hogy a felületekre egy nem mérgező kötőanyaggal együtt fújták a tömörített pelyhesített papíranyagot.

Ha a belső tér egyszer felújításra kerül, az anyag vízzel áztatva könnyen eltávolítható, és ismét újrahasznosítható. Az újrahasznosítható anyagok használata kiterjed az üzlet berendezési tárgyaira is, amelyeket a Mitre & Mondays tervező-gyártó cégek szabványos alumíniumcsíkokból készítettek a helyiségre szabottan.

Különböző technikákat alkalmaztak a különböző méretű ruhadarabokhoz igazítható fémszerkezetek létrehozásához. Az alkatrészeket egyszerű mechanikus csavarokkal rögzítik, így élettartamuk végén könnyen szétszedhetők és átalakíthatók, illetve újrahasznosíthatók.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A bemutatószerkezetek függesztősíneket és asztali felületeket foglalnak magukban, míg a falba süllyesztett, szögletes alumínium polcok az ingek, kötött ruhák és farmerek bemutatására szolgálnak. A tér egyik sarkában található szerelőhelyiségben az Egyesült Királyságból származó viaszolt pamutból készült függöny található, amely egy ívelt sínre van felfüggesztve.

A Natalino grafikai arculatát a Polytechnic tervezőiroda készítette, amelynek tulajdonában van a kelet-londoni Bodney Road Studios is, ahol Mooradian irodája is található.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb