„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Modu “önhűtő” külsővel borította a houstoni épületet

A brooklyni székhelyű Modu stúdió egy sor olyan technikát alkalmazott, amelyek csökkentik a környezeti levegő hőmérsékletét, hogy segítsenek hűteni a houstoni épület belsejét és külsejét.

A Promenade épülete egy 1400 négyzetméteres központ, amely több irodában fogadja majd a wellness és egészségügyi ügyfeleket. Minden bérlő kap külső és belső teret is. A Modu egy sor hűtési technikát alkalmazott ennek a hatásnak az elérése érdekében. Ez magában foglalta a hornyolt beton külső beépítését az épület napsugárzásának megfelelően.

A stúdió szerint ez a minta akár 7,7 Celsius fokkal is csökkentheti a falak hőmérsékletét. A betonfalakon kívül a stúdió több zsebkertet is kialakított a külső mentén, amelyek minden bérlő számára külső terül szolgálnak, miközben árnyékos fülkéket is kialakítottak.

Minden kertben különböző helyi ökológiából származó fajok találhatók, hogy “több érzékszervi” élményt teremtsenek a járókelők számára, beleértve a texasi sziklakertet, a magas füves kertet, a beporzó kertet és a sivatagi kertet. A bambuszliget további árnyékot is biztosít.

A homlokzat mentén elosztott függőleges bordák szintén segítik a külső hűtését, némelyiküket ültető paravánok takarják, amelyek végül a kúszó jázmin és más növények befogadására szolgálnak. Az uszonyok árnyékot teremtenek a nyugati fekvésű homlokzaton, és némelyikben mászóketrec található a növények számára.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Modu alapító igazgatója, Phu Hoang szerint a bordákon jelzéseket is elhelyeznek, mint a “vízszintes épület függőleges elemét”. Az épület végén lévő vízszintes rács hűti a külső átjárót is.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb