„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A mexikói Glen House projektje a gyermeki ártatlanságot idézi fel

A HW Studio Architects építészeit egy olyan otthon építésével bízta meg egy ügyfél, amely egyszerre nyújt védelmet, egységet képezve a környező hegyekkel, és egy gyakori gyermekkori forgatókönyvből merít ihletet. “Hogyan érezheti magát az ember védettnek? Mit lehet tenni, ha az ember sebezhetőnek érzi magát?” – töprengett a mexikói székhelyű stúdió. “Ezt a kérdést egy kép, vagy talán egy emlék válaszolta meg: egy rémült gyermek, aki könnyű lepedővel takargatja magát, miközben kikukucskál, hogy biztosan lássa, mi történik körülötte.”

Az eredmény egy olyan otthon lett, amely pontosan erre a gondolatra épül: a könnyű ágyneműre emlékeztető betontető belebújik a táj puha füvébe, a félköríves ablak pedig szelíd lejtőről nyújt megnyugtató kilátást, mint egy kisgyerek feje, aki ellenőrzi, hogy biztonságban van-e már. A “The Hill in Front of the Glen” nevű projekt, egy a mexikói Morelia erdeiben található új otthon egy betonfalakkal szegélyezett sétányon kezdődik, amely a földalatti otthonba vezet. A folyosó elég széles ahhoz, hogy egy ember kényelmesen közlekedhessen rajta, azonban két ember már nem férne el egymás mellett rajta, “a magány zarándoklatába” taszítva a látogatókat. Az út mentén egy nagy fa keresztezi a gyalogutat, ami irányváltoztatásra kényszerít.

Ez az ösvény végül a tömör gyöngyházköves lépcsőhöz és a nehéz acél bejárati ajtóhoz vezet. A betonboltozaton belülre érve a vendégek felfedezhetik az egyik oldalon a társaságiasabb nappali, étkező és konyha területeit, vagy a másik oldalon a privát hálószobákat, és megfigyelhetik, hogy a fényforrásokat az egyes szárnyak tervezett hangulatához és céljához vannak igazítva. “A ház bal oldalán lévő nyilvános területek teljesen ki vannak téve az erdős szurdok felé, a jobb oldalon pedig félénkebben nyílnak egy udvarra, ahonnan a fák tetejére és az égboltra nyílik kilátás” – jegyzi meg a HW Studio.

A projekt elmélkedő hangulata jól illeszkedett a cég profiljához, amely régóta értékeli a “csendes projekteket”. A cég elmagyarázta, hogy “a HW Studio a nevét a H betű – amelyet a spanyol nyelvben csendes betűnek és a csend grafikus ábrázolásának tartanak – és a W betű – amely a japán Wabi-Sabi fogalomból származik, amelynek nincs spanyol fordítása vagy közvetlen megfeleltetése egyetlen nyugati fogalommal sem – egyesüléséből származik, és amelyet a mulandó szépségeként értelmeznek. Az építészetet úgy értelmezzük, mint az ürességen belüli korlátok felállításának aktusát, és hogy ezek a korlátok a szerény egyszerűség elegáns szépségét érjék el”.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

E cél elérése érdekében az építésziroda minimális anyagokat használt az egyszerű kialakítás kiegészítésére. A beton került a középpontba, míg a fapadló és a bútorok felmelegítik a falak hideg tónusait. Eközben az acél részletek, mint az ajtókilincsek és a ruharudak utalást adnak arra a modern világra, amely ezt a rejtett bungalót létrehozta.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb