„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A MÁS alapítói acélból hegesztettek egy minimalista kápolnát saját esküvőjükre

A Magyar MÁS Stúdió alapítói egy minimalista kápolnát építettek ívelt acél-alkatrészekből, saját vidéki esküvőjük számára. Gulyás Bálint és Mészáros Orsolya magyar a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tanulták ki a szakmát. 2016-ban, a diploma megszerzése után Spanyolországba költöztek, és az RCR Arquitectes építészeti cégnél, a RAS Stúdiónál és a LoCa Stúdiónál internáltak, mielőtt visszatértek Budapestre, és megalapították saját építészeti stúdiójukat.

A stúdió neve az alapítók vezetékneveinek kombinációjából született; Mészáros és Gulyás. A név egyfajta szójáték is, hiszen magyarul annyit tesz: “más”, azonban spanyolul a szó azt jelenti, hogy “több”. Az építészek szerint mindkét jelentés nagyon fontos az építészetünkben. A kápolna a stúdió első megvalósult projektje, amelyet a közelgő lakodalmuk alkalmából terveztek.

“A kápolna építésének gondolata először az eljegyzés után jutott eszünkbe. Amikor a házasságunk napja közeledett, álmaink gondolatokká, majd pontos tervekké kezdtek válni. A kápolna számunkra nagyon személyes, összekapcsolja személyes és szakmai életünket.” – magyarázta Gulyás.

Végül Csákberény község egy korábban elhagyott mezőgazdasági területén épült meg, amelyet ma festői esküvői helyszínként használnak. A kápolna egy végelláthatatlan mezőn áll, mögötte a Vértes-hegységgel. A mérnöki pontosságú, szimmetrikus szerkezet vékony acéldarabokból egy félkupolás félkört képez, amely ívesen létrehozza az apszis alakját- a süllyesztett szentély gyakran a templom folyosójának végén helyezkedik el.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A MÁS az acélt tartós és időjárási tulajdonságai miatt választották, és acél minden bevonat nélkül hagyták, hogy a kápolna napról napra változhasson. Barátaik segítségével az építész házaspár 11 vékony acéllemezt hegesztett össze a szerkezethez, amely az ünnepségük középpontját képezte. A projektet közvetlenül az esküvőjük előtt fejezték be, és azóta más ünneplélyek középpontját képezi.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb