„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A londoni Pantechnicon nívós épülete a japán és a skandináv kultúrát kombinálja

A Farrells építészeti cég egy 19. századi épületet újított fel London szívében egy olyan nyilvános komplexumot kialakítva, ahol van lehetőség enni, inni, vásárolni, tanulni, szocializálódni és folyamatosan változó élményeket felfedezni. A 2020 őszén megnyílt Pantechnicon épületét a japán és a skandináv kreativitás és kézművesség ihlette.

A Pantechnicon épülete eredetileg 1830-ban épült, impozáns művészeti és kézműves bazárként. Ezt követően az épület raktárrá vált, ahol a jómódú helyiek tárolhatták felesleges holmijukat. Az átfogó, ötéves felújítási munkálatokat követően most üzleteket, kávézókat, bárokat és éttermeket kínál a vendégeinek öt szinten, amelyek a japán és az északi kultúrát kombinálják, a két nemzet régóta fennálló kulturális és kreatív kapcsolata előtt tisztelegve.

A felújítás során a Farrells drámai módon bővítette ki a Pantechnicon épületét, három szint hozzáadásával és az alagsor kibővítésével. Fényes, fehér téglával burkolt homlokzata lépcsőzetes formában van kialakítva, nagy, ipari jellegű, tagolt ablakokkal, amelyek az épület raktár-múltjára utalnak. Az épület megtartotta az eredeti nevét – a “pan” a görög “minden” kifejezésből ered, a “techne” pedig a “művészet és kézművesség” kifejezésre utal.

Az építészeti cég igyekezett a történelmi épület megannyi részletét restaurálni és megőrizni, a belső terek továbbfejlesztésével a modern használat érdekében.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Pantechnicon öt emeleten várja a vendégeit, több mint 450 férőhellyel, egy tetőtéri bárral, 2 skandináv és egy japán étteremmel egy hatalmas nyári szabadtéri terasszal, 2 bárral, fagyizóval, egy egész nap nyitva tartó kávézóval, egy szeszes ital butikkal és egy “lifestyle”-üzlettel.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb