„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

A legnagyobb tapéta trendek 2020-ban

Botanikai minták, króm hatás, geometriai minták, tapéta a fürdőszobában! Ebben a cikkünkben tapéta választáshoz adunk ötleteket. 

A világ egyik legjelentősebb Európában megrendezendő lakástextil szakvásárát, a Heimtextil, a múlt héten tartották az 50. alkalommal, Frankfurtban. Napjainkban az újrahasznosítás és a környezetbarát megoldások nagy szerepet játszanak minden lehetséges szektorban, így a  kiállítás is hangsúlyozta a fontosságát a legújabb trendek előirányzásánál. A kiállítást, ahol idén több mint 3000 kiállító vesz részt, 1971-ben rendezték meg először és azóta töretlen sikernek örvend. Különféle innovatív termékeik ismertetése mellett, sokuk előadással is készült, ahol bemutathatták cégük alapelveit, céljait az új évre, néhányuk felújítási ötletekkel is előrukkolt az oda látogatóknak. A top kategóriás tapéta gyártók legújabb kollekciója között meg találhatóak fémes hatású tapéták, különböző hideg és meleg árnyalatokban, a virág minta és egyéb botanikai minták melyek közelebb hoznak minket a természethez idén is menők, és a geometriai és aszimmetrikus motívumokat is sokat fogjuk látni idén. 

A nyomdaipar évről évre fejlődik, és ez lehetővé teszi a változatosnál változatosabb tapéták előállítását, ma mar határok nélkül, legyen az bármilyen textúra, minta, színárnyalat. Egy jó évtizeddel ezelőtt a tapéta használata le korlátozódott a nagymama nappalijára, napjainkban ez a fal burkolási stílus igen nagy népszerűségnek örvend, csakúgy mint sok minden más is a belső építészeti világban, ez is “visszajött a divatba”. Ez egyrészt a tapéta ipar fejlődésének köszönhető, másrészt pedig hogy mekkora változást érhetünk el, (viszonylag) kevés munka és idő befektetéssel. Néhány designerek által tervezett tapéta már-már egy művészeti alkotás.

A természet ihlette botanikai tapéták, fali poszterek immár évek óta a legpopulárisabb minták közé tartozik, népszerűségük idén is töretlen marad. Ezek a természetet ihlette motívumok harmóniát teremtenek otthonodban, kiszakítanak mindennapjaidból, és közelebb visznek a természethez, ezzel erősítve a vadonhoz való viszonyunkat, legyen az dzsungel vagy nagymama virágos kertje! 

Ezeket a botanikus mintákat tökéletesen kiegészíthetik natúr kiegészítőkkel, a természet más elemeivel, mint például nyers fa bútorok, bambusz dekorációs elemek, stb..  és tapétákat natúr fa kiegészítőkkel, kosarakkal kombinálva, egy igazán kellemes enteriőrt teremthetünk. Néhány trópusi témájú tapétán a botanikai elemek mellett megjelennek az állat motívumok is, különféle madarak, papagájok, tigris, zebra, stb.. 

A piacvezető Casadeco márka egyik legújabb kollekciója a Cuba nevet viseli, mivel a kollekcióban a Kubára jellemző szín kavalkáddal, szinte átérezhetjük Havanna pezsgését. A tapétákon megjelennek különböző természeti elemek, élénk színek, melyek biztosan egy új szintre helyezik az otthonodat! 


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ismét hódítanak a virágos minták! A virág minta többféle stílusba be illeszthető. A nagyon dús és apró mintás vissza hozza a múlt vintage hangulatát, az elénk színekkel rendelkező darabokat pedig inkább a felül említett csoportba sorolhatjuk. Mindenesetre a virág, mint motívum és lakberendezési elem, minden esetben romantikus, meleg atmoszférát hoznak létre. Ezek a részlet gazdag fal burkolatok  nagyon széles spektrumban felhasználhatók, akar egy nappaliban, akár egy hálószobában jól mutatnak.

A virág minta önmagában egy nagyon összetett csoport, ugyanis lehetnek élethűek, vagy akvarell, festmény hatásúak melyek igazán művészi hatást kölcsönöznek. Az utóbbiak közül néhány olyannyira művészi, hogy közelről megvizsgálva meg az egyes apró ecsetvonások is megfigyelhetők. Ezt a stílus nem ajánlatos sötétebb helyiségekben alkalmazni mert sok esetben komor hangulatot teremthet. 

Ha ez a stílus ami mozgatja a fantáziád, csekkold le a Caselio, Holden vagy BN Walls márkák új 2020-as kollekcióját! 

2020 divatos tapéta mintáinak egy másik meghatározó csoportja a strukturált felületű tapéták. Ezek között találhatunk különböző textil, szövet struktúrákat, vászon hatású tapétákat, emellett idén is hódítanak a különböző beton hatású felületek, vakolt, befejezetlen hatású és krómozott felületű tapéták. Ezek az extravagáns fal burkolatok nagyon jól mutatnak központi helyiségekben, például nappalikban, akár a teljes falfelületen, vagy akár csak részleges burkolatként is használhatjuk, egy neutrális szín kombinálásával, nagyon elegáns hatást kelthetünk. A glamour és a loft stílushoz remekül passzolnak a fémes hatású tapéták, egyedülálló ragyogást adva a helyiségeknek.

2019-ben már megismerkedhettünk a tapéta mint fal burkolat széles korú felhasználhatóságával, idén ez divattá vált. Több nemzetközi gyártó kínál kollekciókat, melyeket csempe helyett alkalmazhatunk, vizes helyiségekben, legyen az a konyha vagy a fürdőszoba, vagy akar  egy beépített zuhanyzó. Ezek nagy részét kültéren is alkalmazhatjuk, például teraszunkon vagy akar az épület homlokzatán. Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb