„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Ksa Studený trapéz alakú betonházat épített a szlovák erdőre néző kilátással

A Ksa Studený építészeti stúdió úgy tervezte ezt a trapéz alakú beton- és üvegházat, hogy a szlovákiai Pernek falu melletti erdőre nézzen.

A lejtős telekbe ásott, 200 négyzetméteres ház homlokzata teljes magasságú üveghomlokzattal rendelkezik, tetején pedig egy tető található, amelyet fokozatosan beborítanak a növények, hogy eltakarják a látványt.

„Az inspiráció az volt, hogy valami hasonlót építsünk, mint egy vadászház” – mondta a Ksa Studený alapítója, Jan Studený. “Ez magából a helyszínből, a falu szélén elhelyezett függetlenségéből és az erdőre való közvetlen tájolásból fakadt, szemben a helyszín lejtőjével” – folytatta.

Az otthon két szinten van elrendezve, a földszinten nappali, konyha és étkező található a dolgozósarok és a fő hálószoba mellett, míg két gyerekhálószoba található fent. Az alaprajz külső formájához illeszkedően trapéz alakú, a domboldalba beépülve szűkül, ahol a sötétebb kiszolgáló terek és fürdőszobák kaptak helyet, így a nappali és a hálószoba területéről zavartalan kilátás nyílik a tájra.

A teljes magasságú tolóajtók mind a földszinten, mind az első emeleten lehetővé teszik az otthon nyitását, amely közvetlenül a lejtős kertbe és az erdőbe vezet. Az otthon lejtős betonhéját kívülről és belülről is szabadon hagyták, minimális fabútorokkal és egyszerű világítótestekkel kiegészítve, amelyek előtérbe helyezik a külső kilátást.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Mindkét oldalon kiugró fémborítású formák, amelyek egy keletre néző kis ablakot és egy nyugatra néző üvegajtót tartalmaznak. Az ajtón az első emeletről lehet kijutni egy külső lépcsőn, amely a telken a parkoló felé vezet.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb