„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Környezetvédelem, energiatakarékosságtények

A kormány most is a pazarlást szorgalmazza nem a takarékoskodást

Hiábavaló dolog, hogy csökkentette a kormány 10 százalékkal a lakossági gáz-, villamosenergia-, illetve távhő árát, az alacsony ár ugyanis csak pazarló fogyasztásra és a takarékosságot szolgáló beruházások elhalasztására ösztönzi a lakosságot, arról nem is beszélve, hogy a csökkentés számszerűen sem igaz!

energiatakarékos házSajnos a Fidesz megint nem azt szorgalmazza, hogy az emberek energiatakarékos módon éljenek, hanem ezt, hogy pazaroljanak. 

Gondoljunk bele, ha valami olcsóbb, akkor nem fáj annyira a pénztárcánknak. Így van ez a boltban is, de így van az energia számlák esetében is. 
Most nem azt mondjuk, hogy szándékosan többet fogunk majd fűteni, vagy világítani, mert olcsóbb, de tény, hogy az árcsökkentés nem fogja meghozni a várva várt eredményt. 

Abba most nem is akarunk belemenni, hogy ez a 10%-os csökkentés nem is jelent 10%-ot, hanem csak 3-4%-ot, mert a költségekből csak az energia árát csökkentik, a szállítást és az egyéb költségeket nem. Mi pedig nem áramot, vagy gázt veszünk, hanem sok más szolgáltatást ezzel egyet. A www.hir.ma oldal készített erről egy cikket, melyet a következő mondatra kattintva érhet el: Nem igaz, hogy csökken az áram ára 10%-kal!!! – újabb hazugság!!!

Tehát térjünk vissza az eredeti kérdéskörhöz. 

Egy felelős XXI. századi kormány dolga most az lenne, hogy olyan megoldásokat adjon az emberek kezébe, amivel ténylegesen csökkenteni tudják majd az energiaszámlákat. 

Ez az árcsökkentés pár hónapig lehet majd öröm lesz az embereknek, de majd szépen vissza fognak kúszni az árak a régi szintre és növekedni is fognak. 

Ha a kormány energiatakarékos fűtési rendszereket, hőszigetelő anyagokat, kiemelten hőszigetelt nyílászárókat vagy éppen energiatakarékos házak építését támogatná, azzal hosszútávú megtakarításokat eredményezhetne. 

Egy csapásra több dolgot tudna megoldani. 

Miről beszélünk? Arról, hogy az építőipari cégek nagy része tönkrement és tönkre fog menni a fennmaradó rész is családiház és lakásépítések nélkül. A beszállító – gyártó cégek is leépítésre kényszerültek, nem beszélve a kereskedelmi cégekről, melyek nagy része megszűnik, leépít vagy éppen kivonul.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Azzal, hogy olcsóbb lesz az energia ára egy kis mértékben – semmit sem lehet megoldani. 

Azzal, hogy a családi ház, mely most energiapazarló és havi szinten 70 ezerből fűthető, de hőszigetelés után 30 ezer forint költség lesz a fűtési rezsije, az egy hosszútávú és átgondolt költségcsökkentési koncepció. De az is megoldás, ha egy házban csak az izzókat vagy éppen a mosógépet kicserélik energiatakarékosra. 

De ha más országokhoz hasonlóan elkezdenék támogatni a napelemeket, a napkollektorokat és az energiatakarékos lakás és házépítést, az százmilliárdos megtakarítást hozna éves szinten és a lakásállomány sem öregedne el.

Nem lenne szükség a paksi atomerőmű felújításához és bővítésére sem,  ha a jövőbe fektetne a kormány és az energiatakarékosság mellett letenné a voksot. 

Képzeljék el, ha évente 20-30 ezer lakást felújítanának és ugyanennyi energiatakarékos családiházat és lakást építene az ország. Ha ez megtörténne, akkor az új és felújított lakásokban az energiaigény akár 70%-kal is csökkenhet!
A csökkenés pedig nem egy évre, vagy pár hónapra szól, hanem több évtizedre. (éves szinten 10 milliárd feletti lenne a megtakarítás és megújulna a lakásállomány is)

Arról nem is beszélve, ha lakásaink, házaink energiatakarékos üzemmódban működhetnének, akkor a károsanyag kibocsátás is kisebb lenne hazánkban. 

A most bevezetendő rezsicsökkenés semmit nem fog megoldani és csak pár hónapos enyhülést hozhat a pénztárcáknak.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb