napi hírmorzsák

A KFC készen áll a 3D nyomtatott húst értékesítésére

Nem éppen építészeti hír, azonban mindenképpen megéri megemlíteni, hogy a KFC hivatalosan is megkezdte a szükséges intézkedéseket, a 3D nyomtatókkal előállított hús kiszolgálása felé.

Miután 1952-ben megnyitotta első KFC éttermét Utahban, a márka egyik örökre meghatározó terméke a csirke-nuggets lett. „A KFC-nél szorosan figyelemmel kísérjük a legújabb trendeket és technológiákat, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy lépést tartsunk az idővel, fejlett technológiák bevezetésével az éttermi hálózatba. A mesterségesen előállított húskészítmények a következő lépés a „jövő étterme” koncepció fejlesztésében. Csirketermékek létrehozása céljából a 3D bionyomtatási technológia tesztelésével végzett kísérletünk segíthet számos fenyegető globális probléma kezelésében. Örülünk, hogy hozzájárulunk ennek fejlesztéséhez, és azon törekszünk, hogy Oroszországban és, ha lehetséges, az egész világon emberek ezrei számára elérhetővé tegyük az innovatív terméket ”– mondta Raisa Polyakova, a KFC Oroszország és a CIS vezérigazgatója.

E cél elérése érdekében a KFC az orosz 3D Bioprinting Solutions laboratóriummal működik együtt, akik csirke sejteket szaporítanak vagy „termesztenek” növényi anyagokkal együtt, és pasztát készítenek belőlük. A pasztát ezután 3D nyomtatóval kinyomtatják, és lapokra préselik, amelyeket egymásra helyeznek és nuggets-ekké alakítanak. Ezt követően a KFC biztosítja a panírt és a fűszereket az eredeti KFC íz elérése érdekében. Elmondásuk szerint a termék állaga és az íze nagyon hasonlít az eredeti termékéhez, és a tápérték sem különbözik nagyban.

Egy dolog, ami természetesen nagyon különbözik, a jobb környezeti hatás. A csirkék nevelése rendkívül megadóztatja a bolygót az élelmiszer- és vízigény szempontjából, nem is beszélve a gazdaságok számára szükséges hatalmas földterületekről. A környezetvédők számára a 3D nyomtatott hús egyértelműen nyerő, mivel így fenntartható módon fokozható az élelmiszer-előállítás.

A KFC sajtóközleménye szerint „az American Environmental Science & Technology Journal tanulmánya szerint a sejtekből származó hústermesztés technológiája minimális negatív hatással van a környezetre, lehetővé téve az energiafogyasztás több mint felére történő csökkentését, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését, és 100-szor kevesebb földterületet igényel, mint a hagyományos mezőgazdasági húskészítés.”

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

„A 3D-s bionyomtatási technológiák, amelyeket az orvostudományban mára széles körben elismertek, manapság egyre népszerűbbek olyan élelmiszerek, mint a hús előállításában. A jövőben az ilyen technológiák gyors fejlődése lehetővé teszi számunkra a 3D nyomtatott húskészítmények hozzáférhetőbbé tételét, és reméljük, hogy a KFC-vel való együttműködés eredményeként létrehozott technológia elősegíti a sejtalapú húskészítmények piacra dobásának felgyorsítását is.”– mondta Yusef Khesuani, a 3D Bioprinting Solutions alapítója és ügyvezető igazgatója

A végső termék tesztelését 2020 őszére tervezik Moszkvában, így a biológiailag nyomtatott csirke nuggets hamarosan számodra is elérhető lesz a helyi KFC-nél!

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb