„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

A Kengo Kuma & Associates nyerte az új látogatóközpont tervezési versenyét az albániai Butrintban az UNESCO helyszínén

Egy nemzetközi versenyt követően a Kengo Kuma & Associates-t választották ki a Butrint Nemzeti Park új látogatóközpontjának tervezésére, amely az UNESCO világörökség része Albánia Jón-tenger partvidékén található.

A projekt célja, hogy egy csomópontban és stratégiai helyen történő elhelyezésével új kapcsolatot teremtsen a helyi közösségek és a régészeti lelőhely várható látogatói között, ezáltal javítva a helyszín megközelíthetőségét, amely Albánia egyik fő kulturális látványosságaként van elismerve. A CHwB Albania albán partnerekkel közösen fejlesztett látogatóközpont a tervek szerint 2025-ben nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

A látogatóközpont választott helyszíne sűrű kereszteződést jelent a hegyi ösvényekről induló, a Vivari-csatorna és a Butrint-tó vizes élőhelyeivel összekötő ösvények között. A projekt kihasználja helyzetének előnyeit, mivel a torkolat és a tó panorámás kilátása felé nyílik. A központ elhelyezése lehetővé teszi a helyi közösséggel való kapcsolatokat is, segít megszilárdítani jelenlétüket és fontosságukat a régészeti lelőhely számára, és segíti az új körforgásos gazdaságok létrehozását.

A helyszín elemzése révén az építészek két központ létrehozását javasolták: az egyik egy “hegyi kapuként” működne, amely összekötné a látogatókat a helyszín legtermészetesebb részével, a másik pedig egy “régészeti helyszín kapuja”, amely összekötné a Butrint-tónál lévő kikötőhelyet a Vivari-csatornánál lévővel. Ezt a második helyszínt is úgy alakítják ki, hogy egy nyilvános teret, egy plazát is magában foglaljon, ahol a helyi közösség kapcsolatba léphet a látogatókkal, valamint egy szemlélődési teret, ahol bárki szemtanúja lehet a fényváltozásnak és a környezetre nyíló kilátásnak.

A tájstratégia figyelembe veszi a helyszínen található összes meglévő műtárgyat, beleértve a történelem újabb rétegeihez tartozó műtárgyakat is. A palimpszesztként értelmezett helyszín egy nagyobb történetet tár fel, amelyet a látogatókat a helyszínen található összes “rom” felfedezéséhez vezető ösvények emelnek ki. Új hegyi ösvényeket javasolnak, és különböző mobilitási stratégiákat integrálnak, beleértve az elektromos buszokat, gyalogos ösvényeket, kerékpárutakat és az elektromos csónakokon alapuló kikötési mobilitást. A vizes élőhely megközelíthetőségének javítása érdekében egy sor ösvényt, platformot és további mólókat javasolnak.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A közelmúltban a Kengo Kuma and Associates több nemzetközi verseny döntőjébe is bekerült. A nemzetközileg elismert stúdió második helyezést ért el a torinói Egyiptomi Múzeum bővítésének és felújításának tervezésére kiírt pályázaton, míg az első helyet az OMA / David Gianotten javaslata nyerte el. Hasonlóan, Kengo Kuma javaslata a görögországi Athénban található Nemzeti Régészeti Múzeumra (The National Archaeological Museum) nemzetközi elismerést kapott finom beavatkozásáért.

Forrás: www.archdaily.com



Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb