„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A kaliforniai Startup készházakat nyomtat 3D technológiával, mindössze 24 óra alatt

A Mighty Building startup vállalat forradalmasítja az előregyártott lakások gyártását, 3D-s technológiájukkal, mely mindössze egy napot vesz igénybe.

A stílusos, energiatakarékos mini házak jóval olcsóbban és gyorsabban kivitelezhetők, mint a hagyományos építésű otthonok, de a Mighty Buildings ultragyors, 6 méter magas 3D nyomtatója minden rekordot megdönt, hiszen 24 órán belül képes elkészíteni egy 35 négyzetméteres szállás alkatrészeit.

Természetesen nem ez az első vállalkozás, amely 3D házak nyomtatásával foglalkozik. Az austini székhelyű Icon tavaly Mexikóban egy teljes 3D-s szomszédságot épített, az európai Kamp C vállalat pedig nemrégiben megépítette a világ legnagyobb 3D nyomtatott otthonát Belgiumban. Az oaklandi Mighty Buildings egyedülálló képessége azonban az, hogy sokkal több elemet állítanak elő, mint más vállalkozások. Nem csak otthonok falát nyomtatják ki, hanem a padlót, a mennyezetet, a tetőt és a túlnyúlásokat is, automatizálva az építési termékek 80 százalékát (az ablakokat, a vízvezetékeket és az elektromos berendezéseket később a helyszínen telepítik).

A cég a saját 3D nyomtatási anyagát, a Light Stone Materialt (LSN) alkalmazza, amely szinte azonnal megkeményedik, ha UV-fény éri. “Szó szerint megfagy a levegőben” – mondja Slava Solonitsyn, a Mighty Builders vezérigazgatója és társalapítója. A vállalat azt is állítja, hogy az LSN négyszer könnyebb, mint a beton, nem beszélve a hő-, tűz- és vízállóságáról.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Mighty Buildings jelenleg kiegészítő lakóegységek és vendégházak gyártására szakosodik, hat modelljük a stúdió mérettől a három hálószobáig terjed. A raktárban épített házak elemeit a helyszínre szállítás után daru segítségével építik össze. Az alvállalkozóknak ezt követően néhány napra van szükségük a belső burkolatok felszereléséhez. A cég eddig két kiegészítő otthont telepített, az egyiket San Diegóban, a másikat a kaliforniai San Ramonban, és további 15 egységre van szerződésük. Engedélyezési kérdések miatt az elkészült házak egyelőre hagyományos tetővel rendelkeznek, de a vállalat arra számít, hogy 2021-től kezdődően teljes mértékben nyomtatni fogja az otthonokat.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb