napi hírmorzsák

A jövő konyhája

A holnap konyhája radikálisan különbözni fog a mostani konyha trendektől- helytakarékos, kifinomult, és mindenek felett környezetbarát. Vess egy pillantást ezekre a jövőbeli, futurisztikus konyhákra. Lehet, hogy előbb használatba jönnek majd, mint gondolnád- különösen, mert néhányuk már a piacon van!

A fent látható konyhát a kínai Cheng He, Liu Guang Kui és Zhou Dong tervezte. A formatervezés elnyerte a DesignBoom által szervezett, “Kitchen is heart of the home” konyhai dizájn verseny fő díját, amelyen 102 ország 2980 tervezője vett részt. A futurisztikus berendezés abszolút minden konyhai eszközt és funkciót tartalmazza, amire egy háztartásnak szüksége van. A munkalap 180 fokban képes elforogni, és még a magassága is állítható, hogy minden felhasználó számára kényelmes legyen.

Hieu Tranngoc és vietnami Hao Tran által tervezett konyhai berendezés egy almafa példájából vett ihletett: tartalmaz egy tárolószekrényt, egy kis hűtőszekrényt, egy elektromos főzőlapot és a mikrohullámú sütőt, amely a két “ágon” lóg, mint két nagy gyümölcs. Ezenkívül rendelkezik LCD monitor beszerelésének lehetőségével, ha főzés közben böngészi kíván a felhasználó.

Első pillantásra a Lebrun projektje inkább konyhakertnek tűnik, mint egy valódi konyhának- egészen addig, amíg nem tudod, hogy a panelt fel lehet nyitni egy munkaterület, a főzőfelület és a mosogató felfedésére. A tetején lévő növények speciálisak, amelyeket a repülőgépipar fejlesztett ki szűrő és tisztító tulajdonságaik miatt. Megújuló mennyiségű tiszta vizet és növényi szappant biztosítanak.


Ha tudatos vagy a helymegtakarítás szempontjából, akkor kétség kívül tetszeni fog Karaman Fevzi terve, amely szinte mindent tartalmaz, amire a konyhának szüksége van egy egyszerű modulban.

A Whirlpool „zöld konyhája” egy olyan koncepció, amely nagy figyelmet fordít a pazarlás csökkentésére azáltal, hogy a saját magától generálja víz és hő 60% -át a készülékek és a konyha működtetéséhez. Például a hűtőkompresszor hőjét felhasználja forró víz előállításához a mosogatógép számára.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Oké, az eddigi konyhák még nincsenek a piacon, de az alábbiak igen:

Például a Sebastien Poupeau tervező által készített tech konyha állítható magassággal, zenelejátszóval és internet csatlakozással.

Ki állítja, hogy a konyhai asztalnak téglalap alakúnak kell lennie? Az Enex görbe vonalú kialakítása, annak beépített szórakoztató rendszerével úgy néz ki, mintha egy sci-fi filmből származna!

A Tokyo Kitchen szintén nem ért egyet a szögletes sztereotípiákkal. Az esztétikus és funkcionális konyhai egység a helytől függően különféle módon elrendezhető. Három elektromos főzőgyűrűvel, kör alakú mosogatóval és rengeteg hellyel rendelkezik a konyhai termékek tárolására.

Forrás: www.home-designing.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close