„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A japán édességgyártó cég főhadiszállása egy túlméretezett asztal és székek formáját veszi fel

Óriási faasztalok és -székek nyújtanak menedéket a Sweets Bank üvegépületeinek, a japán Hamamatsu városban található Shunkado édességgyártó cég főhadiszállásának, amelyet a Nikken Sekkei tervezett.

Az iroda által “közösségi médiabarát” épületként jellemzett túlméretezett, a szokásos méretarány tizenháromszorosát elérő bútorokat a Shunkado kávézójának bútorairól mintázták.

“A helyszín túlméretezett, de gondosan megtervezett asztalai és székei a Shunkado vállalati szlogenjét hivatottak kifejezni: “azt szeretnénk, ha az emberek családi időt töltenének az asztalnál édességekkel” – magyarázta a Nikken Sekkei.

“A közösségi média modern korában, amikor egyetlen fotó azonnal megragadhatja a szíveket és az elméket, maga az épület képe válik médiummá, vonzza az embereket a regionális városokba, és emlékezetes élményeket teremt a világnak való posztoláshoz.”.

A vegyes felhasználású épület a Shunkado irodáit egy étteremmel és kávézóval, valamint a helyi bank, a Hamamatsu Iwata Shinkin fiókjával ötvözi, ezek kombinációja adta a projekt nevét: Sweets Bank.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A projekt két kétszintes üvegblokkból áll. A déli, kisebb blokkban a bank irodái találhatók, míg az északi, nagyobb blokkban a földszinten egy kávézó és egy üzlet, a fölötte lévőben pedig a Shunkado irodái. Mindkét tömb bejáratánál a túlméretezett asztalok és székek védett teraszokat hoznak létre, amelyeket szobrokkal tarkítottak, köztük egy túlméretezett ajándéktáskával, szakésüveggel, székkel és egy vörös malacot ábrázoló szobrokkal.

A terasz a telek délnyugati sarkánál felfelé húzódik, és függőleges felületet hoz létre, amelyen a projekt neve fémbetűkkel jelenik meg. A kávézó belsejében óriási csészékből és teáskannákból asztalokat és szobrokat készítettek, folytatva a külső tér játékos jellegét.

Maguk az irodák sokkal minimalistábbak és visszafogottabbak, egyszerű belső terekkel, amelyek a nagy ablakokon keresztül a környező bútorokra nyíló kilátást keretezik. A tetőn az asztalok imitált terítékkel készültek, a gépészeti szolgáltatásokat pedig az ajándékdobozokra emlékeztető, mintás fedelek rejtik el.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb