„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A hőszigetelés új generációja – az igazi rezsicsökkentés 

A nyarak egyre forróbbak, és ez érezhetően kihat az életkomfortra. Különösen a tetőtéri lakások melegszenek fel erősen, mivel a tető nagy támadási felületet kínál a nap sugarainak. De a többi helyiségben is gyorsan elviselhetetlenül meleg lehet nyáron. 

A STEICO faanyagszálas hőszigetelő anyagok minimalizálhatják ezt a hatást, és hővédelemként kényelmes körülményeket biztosíthatnak.

A STEICO faanyagszálas szigetelőanyagokat a sok hagyományos szigetelőanyagnál nagyobb nyers sűrűség, azaz térfogatsúly jellemzi. Ez azt jelenti, hogy nagyobb hőtároló képességüknek köszönhetően sokkal nagyobb ellenállást tudnak nyújtani a hősugárzással szemben. A nappali hőt a szigetelőanyag a hűvösebb esti órákig puffereli. 

Független tanulmányok azt mutatják, hogy a kellemetlenül magas beltéri hőmérsékletű napok száma csaknem a felére csökkenthető a fa-szigetelőanyagok használatával.

Hogyan készülnek a STEICO faanyagszálas szigetelőanyagok

A fa-szigetelőanyagok gyártására két eljárást alkalmaznak – a nedves és a száraz eljárást. Mindkét eljárás során a friss tűlevelű fát gőzzel és mechanikai kezeléssel egyes szálakra bontják, amelyeket aztán tovább feldolgoznak.

A nedves eljárás
A nedves eljárás során az átitatott szálakat lemezekké formálják. Ezután a táblákat vastagság szerint kalibrálják és egész darabokként szárítják. A nedves eljárás során a fa saját természetes ligninje köti össze a lapokat. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség külső ragasztóanyagokra, így a nedves eljárással készült szigetelőlemezek nagyon környezetbarátok és előnyösek a lakókörnyezet számára. 

A száraz eljárás
A száraz eljárás során a szálakat a lemezek kialakítása előtt megszárítják. A szálakra kis mennyiségű kötőanyagot visznek fel, majd a szálakat panelekké formálják. A száraz eljárással készült farost szigetelőlemezek könnyebbek és nagyobb vastagságban gyárthatók, ezért gyakran használják őket az épületburkolat szigetelésére, pl. szarufák feletti szigetelésre vagy homlokzati szigetelésre.

Rugalmas szigetelőlemezek és légbefújt szigetelés

Födém szigetelése, nyitott fújással.

A technológiától függően a légbefújt szigeteléshez használt szálak, a rugalmas szigetelőlemezek vagy a tömör szigetelőlemezek száraz eljárással állíthatók elő.

Nagy hőtároló képességének köszönhetően a faanyagszigetelés több órán át képes pufferelni a nyári hőséget. A hő nagy része be sem jut a lakótérbe, a túlmelegedés egyformán késleltetve és csökkentve van. A hűvösebb esti és éjszakai órákban aztán a tárolt hő ismét kifelé sugározhat és távozhat. Ide kattintva megtalálhatja számadatos leírásunkat a STEICO farost tulajdonságairól.

Cégünk által végzett ‘háziteszt’

Sok szintetikus szigetelőanyaggal összehasonlítva a fa-szigetelőanyagok sokkal kisebb valószínűséggel érik el a kellemetlenséget okozó hőmérsékleti szintet. A STEICO faanyagszálas szigetelőanyagokkal a hőcsúcsok 25-33 százalékkal csökkennek (Hauser professzor szakértői elemzése). 


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az eredmény: a fa-szigetelőanyagokkal kevesebb kellemetlenséget érzünk a forró nyári napokon, természetes módon szabályozzák a hőmérsékletet, növelik a jó közérzetet és a környezetnek is jót tesznek.

A legjobb szigetelési teljesítmény és további CO2-tárolás

Cégünk a STEICO és a Wolfinger nemzetközi vállalatok kiváló minőségű fújt szigeteléseit alkalmazza, mert nemcsak a legjobbat akarjuk nyújtani ügyfeleinknek, de a bolygó egészsége is fontos számunkra. Éppen ezért folyamatosan lépéseket teszünk az invazív anyagok kiiktatásával a fenntarthatóság felé.

Tanúsított tűzvédelem

Sokszor felmerül a kérdés az anyag tűzállósságáról, hiszen mégiscsak faanyagól beszélünk. A Fraunhofer Fakutató Intézet – Németország egyik legelismertebb kutatóintézete – megvizsgálta és meghatározta a megújuló nyersanyagokból és keményhabból készült szigetelőanyagok tűzvédelmi viselkedését:

“A merevhabok rendkívül gyorsan égnek, nagyon erős sötét füstképződéssel, égés közben olvadnak és csepegnek. A vizsgált természetes szigetelőanyagok (köztük a STEICO faanyagszigetelő anyagok) szintén égnek, de viszonylag lassan, kevés füstfejlődéssel, és nem csöpögnek égés közben. A természetes szigetelőanyagok tűzvédelmi viselkedése tehát lényegesen előnyösebb, mint a merevhaboké, különösen a tűz korai fázisaiban, és kiszámítható.”

A fa lenyűgöző tűzvédelmi tulajdonságokkal is büszkélkedhet. Gyúlékonyságuk ellenére a faszerkezetek és a STEICO fa-szigetelőanyagok magas fokú tűzállóságot mutatnak.

Tűz esetén egy elszenesedő réteg megakadályozza, hogy a STEICO szigetelőanyagok gyorsan átégjenek, és így gátolja a tűz terjedését – ellentétben sok hagyományos szigetelőanyaggal, amelyek megolvadhatnak és lecsöpöghetnek. A STEICO szigetelőanyagokból REI30-tól REI90-ig terjedő tűzvédelmi szerkezetek építhetők. Más szóval, egy tűznek 90 percig kellene tartania ahhoz, hogy a szerkezetre vonatkozó biztonsági követelményeket meghaladja.

  • A STEICO szigetelés nem csöpög le a homlokzatról égés közben, ellentétben egyes merevhabokkal. Ez nagyobb biztonságot jelent homlokzati tűz esetén. Ez azt jelenti, hogy az oltást nem nehezítik további veszélyek.
  • Tűz esetén a STEICO szigetelőanyagok lényegesen kevesebb füstöt termelnek, mint például egyes szerves hab alapú szigetelőanyagok. Ez kulcsfontosságú a mentőszolgálatok és a bent tartózkodók számára.
  • A nyomásálló STEICO szigetelőanyagok mindenféle hozzáadott anyag nélkül megfelelnek a “normálisan gyúlékony” besorolásnak. A bruttó sűrűség a kulcstényező. A rugalmas és alkalmazkodó STEICO keretszigetelő anyagok természetes adalékanyagokkal vannak ellátva, és ezért szintén “normálisan gyúlékonyak”.
Ebben a videónkban az anyag éghetőségét szemléltettük.

Amennyiben további információra van szüksége, kérjük a weblapon megjelenített elérhetőségek egyikén keressenek fel minket!Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb