„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Hetedik Műterem és a Studio Konstella bővíti a régi budapesti síházat

A Hetedik Műterem és a Studio Konstella magyar irodák felújították és kibővítették a budapesti Normafa Ski Lodge éttermet zsindellyel burkolt pavilonnal, amely “egy hegyi kunyhó tisztaságát” hivatott felidézni.

A magyar fővárostól nyugatra, a Normafa Parkban található, műemlékvédelem alatt álló, ma már étteremnek is helyet adó hütte* az 1930-as évekből származik. A Hetedik Műterem és a Studio Konstella feladata az volt, hogy az évek óta tartó átalakítások után javítsa a nyilvános megközelíthetőségét és a létesítményeket, miközben egy többfunkciós épülettel bővíti.

A hütte* a síelés világának szótárában hegyi menedékházat jelent, szó szerinti magyar fordításban talán a kunyhó szó áll hozzá a legközelebb.

“Maga az épület az évtizedek során sok réteg különböző átalakításait halmozta össze, így egyre kevésbé volt elérhető – mondta Bartha András projekttervező.

“Mi egy nagyon racionális és elegáns térszerkezetet találtunk a magjában, amelyet könnyű volt követni, és helyreállítani.A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy minden nem kívánt zűrzavart eltávolítsunk az épületből, miközben megőrizzük a hely lényegét.”- folytatta.

A Normafa síkunyhó eredeti elrendezését megtartották. A központi étterem és bárteret átalakították, amelyet a látogatói létesítmények két szárnya szegélyez. A meglévő hütte hátsó részén egy üvegezett összekötőelem csatlakozik a bővítményhez, amely a kettő között egy burkolt udvart képez, amely szabadtéri ülőhelyeket biztosít.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Forest Pavilion névre keresztelt új épület fa- és acélszerkezetét belülről szabadon hagyták, hogy keretbe foglalja az egységes, nyitott teret. Ezt az éttermet további étkezőhelyként, valamint konferenciák, workshopok vagy esküvők helyszínéül szánják.

Kelet felé a szerkezet ívelt pereme egy üvegezett sarokkal készült, amely nyáron teljesen kinyitható a szomszédos udvarra. Nyugatra egy majdnem teljesen üvegezett fal néz az erdőre. Míg alsó szintje nagyrészt üvegezett vagy függőleges fadeszkákkal burkolt, addig a felső szintjét fazsindellyel burkolták, amely az idő múlásával lassan elszürkül és megőszül.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb