„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Herzog & de Meuron megkezdi a San Francisco-i erőmű átalakítását

A Herzog & de Meuron svájci építészeti stúdió áttörést ért el a leállított erőmű átalakítását és kibővítését érintő projektjében, az amerikai San Francisco vízpartján. Az adaptív újrafelhasználási projekt irodákká és munkaterületekké alakítja át az A állomás nevű téglaépítményt, amelyet a 20. század elején építettek.

A projektet a Herzog & de Meuron tervezi az Adamson Associates Architects helyi építészeti irodával egy szélesebb, 29 hektáros Power Station nevű alapterv részeként, amely összeköti az ipari vízparti helyet a Dogpatch szomszédsággal. A projekt haladását a fejlesztő Associate Capital felügyeli, és 2600 lakóegységet, valamint 148 600 négyzetméternyi munkaterületet fog tartalmazni. Ezen létesítmények egy része két új vegyes felhasználású épületben kap helyet, amelyeket a Foster + Partners tervez.

A felújítás részeként az üzem régi turbinacsarnokát megtartják és nagy átrium-szerű térként használják majd. Itt az eredeti platformokat, amelyek egykor a gépeket támogatták, sétányként és kilátóként funkcionálnak majd. A Herzog & de Meuron megőrzi és újrafelhasználja az épület nagy alapjait egy új, könnyű acélvázas szerkezet alátámasztásaként, amely irodákat fog tartalmazni.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Külsőleg az új szerkezetet üvegezéssel és árnyékoló rácsokkal és természetes szellőzésre szolgáló nyílásokkal lesz ellátva, hogy csökkentse a mesterséges hűtés szükségességét. Az otthonok és irodák mellett az erőmű-rendszer üzletekkel, éttermekkel és szállodákkal, valamint hét hektárnyi parkterülettel egészül ki. Várhatóan az összes otthon 30 százaléka megfizethető lakásként kerül majd az ingatlanpiacra, 36 egységet pedig egy hajléktalansági kezdeményezésnek szentelnek.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb