„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Heatherwick Studio első dél-amerikai épülete kosárfonással díszített homlokzattal díszeleg

A brit Heatherwick Studio építésziroda bemutatta első dél-amerikai épületének terveit, egy olyan egyetemi épületet, amelynek színes, hullámzó oszlopait a bennszülöttek szövési szokásai ihlették.

A hétemeletes épület Bogotában, a város Calle 72-es főutcája mentén található, az Universidad Ean része lesz, és a fenntartható tervezés iskolájának és műhelyeinek ad majd otthont. A tervek szerint a homlokzatot színes, hullámzó oszlopok alkotják majd, amelyek az épület magasságában húzódnak.

Az oszlopok mentén köztes kerti teraszok helyezkednek el, amelyek az épület különböző szintjeihez emelkednek. Színes, geometrikus oszlopok láthatók az épület oldalai mentén is. Az épület minden egyes emeletén fakeretezésű üvegezett homlokzatokat alakítottak ki.

“A terv tiszteleg a helyi kézműves hagyományok előtt, beleértve a Werregue kosárfonást, amely a kolumbiai Wounaan őslakos közösség számára egyedülálló szövési forma” – áll a stúdió közleményében.

A Werregue kosárfonást hasonló ovális sziluettek jellemzik, és leggyakrabban természetes pálmafonatból készül, amelyet növényi festékekkel színeznek. A stúdió azt is elmondta, hogy “innovatív homlokzati anyagok” kifejlesztésén dolgozik, hogy a tengerszint felett 2640 méter magasan fekvő Bogotá “nagy mennyiségű napfényt” befogadja.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A tervrajzok egy kör alakú ülőhelyekkel benépesített teret mutatnak, amely a homlokzat formáit tükrözi, valamint egy központi fénykutat, amely egy földalatti szinthez csatlakozik. A parkosítás a bogotai “felhőerdő” – a várost körülvevő természeti parkok, a világ második legváltozatosabb biodiverzitású parkja – fajaiból áll majd.

A projekt várhatóan 2025-ben veszi kezdetét.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb