„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Heatherwick Stúdió bemutatja a sanghaji vízparton épülő új nyilvános kiállítóterem tervét

A Heatherwick Studio bemutatta egy kiállítóterem tervét, amely Sanghaj újonnan kialakuló West Bund vízpartján, Kínában található.

A “West Bund Orbit” néven ismert épület a Xuhui kerület új pénzügyi központjának középpontja lesz. A Huangpu folyóparton kiemelkedő tereptárgy lesz, és a projekt a járókelők számára kulcsfontosságú közteret jelent, amely kulturális tervezési programjával fogadja a látogatókat.

A helyszín sarkán elhelyezett csarnok minden irányból hozzáférést biztosít a közönség számára. Az elsődleges rendeltetésének hangsúlyozása érdekében a tervezés a kiállítóteret helyezi a középpontba, míg a támogató létesítmények felette helyezkednek el. A földszinten egy másodlagos galéria veszi körül a főcsarnok kerületét, magas ablakokkal, amelyek megnyitják az épületet a környező terület felé. A nagy ablakokon keresztül a bent zajló események és kiállítások bepillantása kíváncsiságot ébreszt a járókelőkben és a járókelőkben.

Az új városrészbe ágyazott és a folyóparti kulturális parkhoz kapcsolódó “Orbit” olyan nyilvános térként lesz kialakítva, amely kívül és belül egyaránt teljes mértékben megtapasztalható. Homlokzata egymásba fonódó szalagok sorozatára hasonlít majd, íves lépcsőket, hidakat és teraszokat alkotva, amelyek a nyilvánosság számára is hozzáférhetőek. Ezek az építészeti elemek lehetővé teszik továbbá, hogy a látogatók felmenjenek az épület tetőkertjébe, és több kilátóplatformot is meglátogassanak.

“Ezt a kiállítótermet felfedezésre és megtapasztalásra szánták. Ahelyett, hogy egyszerűen egy díszes homlokzatba zárna egy galériát, az “Orbit” a látogatók által elevenedik meg. A folyó kanyarulatában való elhelyezkedése lehetővé teszi, hogy a terület igazi mérföldkövévé váljon, és ne csak a benne zajló események miatt vonzza az embereket, hanem az egész sanghaji West Bund miatt is.”– mondta Neil Hubbard, a Heatherwick Studio csoportvezetője.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A szalaglépcsők a hagyományos kínai holdhidakból merítenek ihletet, futurisztikus csavarral. Céljuk, hogy az állandó forgó mozgás benyomását keltsék. Ahogy a látogatók a szerkezet segítségével feljutnak a tetőre, a homlokzaton lévő üvegezett nyílások a belső kiállítóteret mutatják be, keretbe foglalva az egyes szintek főbejáratait. A szalagok a tetőn egy szabadtéri előtetővé alakulnak, amely tágas kilátást nyújt a folyóra és az egész West Bund területére.

Érdekesség, hogy az épület közvetlenül szemben található a 2010-es sanghaji világkiállítás brit pavilonjának helyszínével, ahol a Heatherwick tervezte a magkatedrálist. Az expo alatt a Seed Cathedral több mint 8 millió látogatót vonzott, és elnyerte a Pavilon Design aranyérmét.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb