napi hírmorzsák

A Hackney városában található Tsubo House apró japán stílusú udvarral

Építészeti cég Fraher & Findlay egyedi megközelítéssel újított fel egy otthont, London keleti részén, egy kis udvarral bővítve, amely szemlélteti az ingatlan régi és új részeinek harmóniáját.

A Tsubo House eredetileg a viktoriánus korszakban épült, és az évek során igen csak megkopott. A ház jelenlegi tulajdonosai, a Studio XAG alapítói, a Fraher & Findlay építészeti céget a bízták meg a felújítás teljes elvégzésével.

A projekt részeként a Brockley székhelyű cég egy tágas hátsókert-bővítést is készített, mely lényegében a ház középpontját alkotja. Az új lakóterület kialakítása során kulcsfontosságú volt, hogy az szorosan kapcsolódjon a ház meglévő szobáihoz, és ne legyen túl távol a pinceszinttől, amelyet gyakran használnak a látogató barátok és a család elszállásolására. Erre megoldásként Fraher & Findlay úgy döntött, hogy egy kis udvart épít be a földszinten, amely vizuálisan összekapcsolja az otthon új és meglévő részeit.

A kert koncepciója a tsubo-niwákra, a japán építészetben gyakran alkalmazott apró belső udvarokra támaszkodik, melyek kilátást biztosítanak a természetre és további napfényt engednek be a lakóterületekre. Ezek az udvarok hagyományosan mindig azonos méretűek, egy “tsubo” (japán mérőegység), kb. 3,3 négyzetméter, amely nagyjából két tatami szőnyeg területével egyezik meg.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A tervezők szerint a harmonikusan kialakított udvar igazi életenergiát szolgáltat a háznak, legfőképpen mivel az otthon a világ egyik legnyüzsgőbb nagyvárosában található. A kavicsos udvar közepén egy fa helyezkedik el, perifériáján pedig rengeteg cserepes növény található, köztük leveles futónövényekkel, melyek idővel felfutnak majd az udvar falára. Az udvarra néző egyik ablak a Tsubo ház régi, elülső részéből nyílik, míg a másik az új hátsó melléképületből, amelyhez konyha és étkező tartozik.

Az új bővítés léces, fekete fa homlokzata tökéletes kontrasztot alkot annak zöldtetejével, a belső tereket pedig textúrákban gazdag kiegészítők sokaságával dekorálták, melyek nyugodt összhatást eredményeznek minden helyiségben.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ajánlott tartalom
Close
Back to top button
Close