„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

A Gehry Partners jéghegyekre és Hollywoodra hivatkozik a Warner Bros épületében

Az LA Gehry Partners építészeti stúdió befejezte a Warner Bros médiavállalat burbanki központjának bővítését, amely két jellegzetes homlokzati stílust párosít.

A Second Century Burbank névre keresztelt, Gehry Partners által tervezett komplexum további irodákat és stúdiókat tartalmaz a főhadiszálláshoz, amelyet egy nagy autópálya és a stúdiótelep szegélyez. Neve a filmstúdió második száz éves működésének ünnepét jelzi.

A Second Century Burbank két nagy blokkra van osztva, amelyeket egy kétszintes kötet köt össze, amelyet egy parkosított udvar tetőz. Az irodákat és stúdiókat a Warner Bros és potenciális bérlői használhatják. A homlokzatok esetében a Gehry Partners két különböző mintát vett fel. Az első ferde függönyfalak fehér frittel.

Ezeket az épület autópályára néző magaslatán használják, és „jegesfehér megjelenésűek”, amelyek jéghegyek formáját idézik. A műterem felőli oldalon ezeket a függönyfalakat a korai hollywoodi art deco stílusú épületek mintájára lyukasztott ablakokkal ellátott acélhomlokzatok tarkítják.

“Az üveghomlokzatoknál a jéghegyek képét alkalmaztuk függőleges felületeik dinamikus szögű geometriájához” – mondta Gehry Partners. “Ellenállásként a kristályos üvegformákba ágyazott fém térfogatokat képzeltünk el” – folytatta a stúdió.

“Azt akartuk, hogy a fémhomlokzatok artikulációja történelmi ipari hangulatot közvetítsen, visszaemlékezést Hollywood letűnt korszakába, amikor a filmstúdiók építészete ambícióik nagyszerűségét jelképezte.”

Ezeken a referenciákon túl a különböző homlokzattípusok a belső programokat is jelzik. Az üvegszelvények a több együttműködő munkahelynek adnak otthont, míg a fémszelvények a több privát vezetői irodát tartalmazzák.

A Gehry Partners kialakítása arra is reagál, hogy a szerkezet közel van a forgalmas autópályához. Az épület lejtős részének déli végén a függönyfalat úgy alakították ki, hogy minimálisra csökkentse az autópálya zaját, miközben vizuális érdeklődést biztosít a járművezetők számára.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A szerkezet másik oldala inkább a gyalogosokhoz igazodik, az OJB Landscape Architecture által parkosított terekkel közvetlenül az épületen kívül. Ezeket ösvények egészítik ki, amelyek kifejlett fák és cserjék ligeteiben kanyarognak.

Belül a Gehry Partners úgy tervezte meg a padlókat, hogy rugalmasak legyenek, és különböző méretűek legyenek, hogy megfeleljenek a különböző bérlők igényeinek. A Warner Bros a belsőépítészet kialakítására az NBBJ nemzetközi építészeti stúdiót bízta meg.

Az első két szint mindkét blokkon átnyúlik, míg a harmadik a kisebbik épület tetőteraszát tartalmazza. Közelebb a földszinthez a mennyezet magasabb, nagy kiterjedésű üveggel. A felső szinteken a mennyezet valamivel alacsonyabb, de szabadtéri teraszok nyitják kifelé. Az épületben három szintes földalatti parkoló található, valamint kerékpártároló és hűtőtornyokként használt vízvisszanyerő. A tetőre fotovoltaikus panelek vannak felszerelve.

Forrás: www.dezeen.com



Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb