napi hírmorzsák

A Fuse Architects egy piramisszerű 1960-as évekbeli tengerparti házat újított fel Kaliforniában

Az amerikai Fuse Architects stúdió cédrusfa burkolatot adott hozzá, kibővítette az ablakokat és feldobta a kaliforniai tengerparton álló Plover House belső tereit.

A hétvégi ház a Santa Cruztól délre fekvő Pajaro Dunes üdülőközösségben található. A közösség a Monterey-öböl partja mentén fekszik. A három hálószobás házat egy szilícium-völgyi házaspár és három gyermekük számára tervezték.

“Az volt a vágyuk, hogy legyen egy nyaralójuk, valamint egy olyan hely, ahol vendégül láthatják barátaikat a tengerparti összejövetelekre, és ahol felfedezhetik a tengerparti közösség minden előnyét” – mondta a Fuse Architects, amelynek székhelye a közeli Capitola városában található.

A projekt egy 1968-ban épült tengerparti otthon átalakítását jelentette, amelyet George Cody építész tervezett. Az összesen 139 négyzetméter méretű ház szabálytalan, piramisszerű tetővel és cédruszsindelyes burkolattal érkezett, kívül és belül egyaránt. A belső tér sötét, elavult és a tengerparttól elzárt volt.

“Belül olyan érzés volt, mint egy sötét bunker, amely nagyon el volt választva a külvilágtól, nem is beszélve a közeli Csendes-óceánra nyíló kilátásról” – mondta a csapat.

Az építészek az ügyfelekkel szorosan együttműködve dolgozták ki a belső terek felújítását, melynek szerves része volt a drámai kilátás maximalizálása. A stúdió megtartotta az eredeti otthon alapterületét, de jelentős változtatásokat hajtott végre; a csapat megemelte a tetővonalat a nappali, az étkező és a fő hálószoba mentén, így nagyobb ablakokat és tágasabb kilátást tett lehetővé. Az étkezőben egy új ablakból “portré kilátás” nyílik az óceánra. A konyha fölött, ahol a tető legmagasabb pontja található, a csapat átdolgozta a mennyezet vonalát, hogy jobban kihasználja a meglévő tetőablakot.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

“A világos vakolt falak, a fehér mennyezet és a tölgyfa padlózat olyan teret teremt, amely szellős, mégis kényelmes – és tartós a tengerparti életmódhoz” – mondta a csapat.

A belső térrel ellentétben az otthon külsejét sötéten tartották. Az eredeti zsindelyt eltávolították, és sötét cédrusból készült lineáris lécekkel helyettesítették – ez a burkolat hangsúlyozza a “folyó fű, a dűnék és az óceán kontrasztját a szögletes épületvonalakkal”, mondta a csapat. A tetőn a fa zsindelyeket fekete állóvarrású fémre cserélték.

Összességében a ház a kézművesség fokozott szintjét és a részletekre való gondos odafigyelést hivatott bemutatni; a magas szintű részletesség és kézművesség mind a külső, mind a belső térben egy egyszerű, mégis összetett dizájnt ragad meg.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb