„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Foster + Partners monumentális épülettel készül az Expo 2020 Dubai rendezvényen

A Foster + Partners által tervezett Alif-The Mobility Pavilion a tavaly elmaradt, idén megrendezésre kerülő Expo 2020 Dubai-on kerül bemutatásra. A szerkezet elmossa a határokat a fizikai és a digitális világ között, és megadja a lehetőséget a látogatóknak, hogy találkozzanak a mobilitás történelmi ikonjaival, akik újításai elősegítették az utat a mai modern technológiánk számára.

Az épületben található a világ legnagyobb utasliftje, amely egyszerre több mint 160 embert képes szállítani, valamint egy félig földalatti-félig szabadtéri 330 méteres pálya, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy megtekinthessék a legmodernebb mobileszközöket működés közben.

A projektett Alif névre keresztelték az arab ábécé első betűje után, amely a “fejlődés kezdetét és új távlatokat” szimbolizálja. A pavilon elgondolkodtató élményt nyújt a látogatóknak, bemutatva, hogy a mobilitás az évek során az emberiség fejlődésének mozgatórugója volt, ami a Föld határain túli felfedezésekhez vezetett.

Az épület egy Földön túli kirándulásra viszi a látogatókat, feltáratlan területeket fedez fel, amelyek lehetővé teszik számukra a kívánt jövő megteremtését. A látogatók megismerhetik az intelligens városokat és azok létrehozását a mesterséges intelligencia, a big data, a robotika, a gépi tanulás és az autonóm közlekedés révén. A látogatók betekintést nyernek az áruk világszerte történő mozgatásának bonyolult folyamatába és abba is, hogyan alakulhat a mobilitás a jövő emberközpontú városaiban.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A mobilitás az emberek, az áruk és a szolgáltatások, a tőke, az adatok, az ötletek és a kultúrák mozgása. Ez fizikai mozgást is jelenthet, de valós és virtuális kapcsolatokat is magában foglal, hiszen ma a határtalan kapcsolatok világában élünk.

Az „elmék összekapcsolása és a jövő megteremtése” témakör alatt az Expo 2020 Dubai 2021. október 1-jétől 2022. március 31-ig tart, miután egy évet késik a koronavírus világszerte kialakult helyzete miatt.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb