„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

A Foster + Partners “légi taxi szolgáltatások” számára tervezett terminált Dubaiban

A brit Foster + Partners építészstúdió bemutatta egy dubaji vertiport terminál koncepcióját, amely a “légi taxiszolgáltatásokat” fogja fogadni, és egy ívelt, túlnyúló tetőt foglal magában.

A tervezési koncepció része a jövőbeli elektromos függőleges fel- és leszálló (eVTOL) infrastruktúra-hálózatra vonatkozó javaslatnak, amely összekötné és nagy sebességgel szállítaná az embereket Dubaj népszerű helyszíneire.

A tervezet szerint a dubaji nemzetközi repülőtér mellett lenne elhelyezve, és integrálódna a repülőtér meglévő közlekedési rendszereibe, valamint a környező közlekedési csomópontokba, például a dubaji metróhálózatba. A koncepcionális vertiport összekapcsolódik a Dubaji Nemzetközi Repülőtérrel és a dubaji metróval, hogy a nemzetközi és belföldi utasok számára zökkenőmentes, fenntartható utazást biztosítson a városban.

A dubaji nemzetközi repülőtér vertiport egyike annak a négy helyszínnek, amelyet a Skyports Infrastructure fejlett légi mobilitással (AAM) foglalkozó vállalat és a dubaji Közúti és Közlekedési Hatóság javasolt.

A két vállalat azt tervezi, hogy “2026-ig kiépíti a vertiportok hálózatát a légi taxiszolgáltatások számára” – közölte a stúdió.

A látványtervek a vertiportot egy téglalap alakú, magasított platformon mutatják, amelynek célja, hogy segítse a repülőgépek fel- és leszállását. A képen egy terminálépület látható, amely körbeöleli a vertiport repülőteret, és összeköttetésben áll az érkezési és indulási várótermekkel. Az épületet üvegfalakkal ábrázolják, amelyek a belső térből panorámaképet nyújtanak a városra és a repülőtérre.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A terminál tetején egy kiugró tető lesz, amely ívesen és ívesen ível, hogy a belső térben különböző magasságokat hozzon létre, miközben árnyékolja és megakadályozza a terminál túlmelegedését. A vertiport belső tereinek ábrázolása egy visszafogott dekorációs sémát mutat, meleg és természetes anyagokkal egy “kényelmes és nyugodt környezetet” teremtve. Az épület külsejét úgy tervezték, hogy vizuálisan kapcsolatban álljon a közeli metróállomással. A terminál kerületét buja parkosítás veszi körül.

A német Lilium légitaxi-szolgáltató cég 2020-ban adta ki a tervezési irányelveit az irodaházak, parkolók vagy bevásárlóközpontok tetejére építhető moduláris vertiportok számára.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb