„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Duda Paine stúdió szoborszerű üveg irodát helyezett egy terrakotta alapra

Az észak-karolinai Duda Paine építészstúdió az austini 405 Colorado irodaházat egy terrakotta alapra helyezett szoborszerű üvegformával hozta létre. Az építészstúdiót egy parkolóház létrehozására bízták meg, de rájöttek, hogy a teret jobban ki lehetne használni a tetején lévő irodai elemmel, és a fejlesztő zöld utat adott neki.

Constantin Brâncuși román szobrász munkásságának hatására a stúdió úgy döntött, hogy az irodatornyot a terrakottával burkolt parkolóház szobrászati kiegészítéseként hozza létre, amely talapzatként funkcionál. “Szilárdan hiszünk abban, hogy a talapzat és a szobor, amely a talapzat tetején ül, egy kompozíció vagy egy műalkotás” – mondta Turan Duda Duda, a Duda Paine alapító igazgatója.

A terrakotta talapzatot azért választották, hogy a palettát Austin belvárosának történelmi épületeivel kapcsolják össze. Jay Smith megbízó szerint az előcsarnok mozaikcsempéit kézművesek készítették, akikkel a stúdió szorosan együttműködött. “Egy olyan időtálló csempetechnika, amelyet évszázadokra visszamenőleg láthatunk, de új és modern módon kivitelezve” – mondta Smith.

Mivel a 24 emeletes torony nem versenyezne magasságban a környék néhány más felhőkarcolójával, a Duda Paine úgy döntött, hogy szobrászati megközelítést alkalmaz az üveg résznél, amelyet a 14. emeleten egy terasz választ el az alatta lévő parkolóháztól. A parkolási funkcionalitás megőrzése érdekében a stúdió a liftmagot az épület közepéről az egyik szélére helyezte át. Ahol az üvegrész a folyóra néz, ott hajtásokat vezettek be, hogy maximalizálják a kilátást a felhasználók számára, és vizuálisan vonzóvá tegyék a bámészkodók számára. Belül a lobby és az épület nyilvános terei faburkolatot tartalmaznak.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Austin az Egyesült Államok egyik leggyorsabban növekvő városa. A Kohn Pedersen Fox nemrégiben jelentette be a Waterline tervét a városban, egy szupermagas felhőkarcolóét, amely Texas legmagasabb épülete lesz, ha elkészül.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb