„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A DF Arquitectos vulkáni kőzetet használt a mexikói sportklubokhoz

A DF Arquitectos helyi építészeti stúdió vulkáni kőbe burkolt egy futballcsapat nagy klubházát egy sziklás szikla árnyékában Mexikóvárosban. A Casa Club Pumas 2023-ban nyílt meg a Pumas First Division csapata számára a Mexikói Nemzeti Autonóm Egyetemen. 

Az egyetem tulajdonában lévő csapat testmozgást és futballedzést biztosít fiatal játékosok számára egy olyan területen, ahol magas a gyermekek bűnözési aránya. Az atlétikai és szociokulturális teret „a fizikai és mentális egészség támogatásaként használják, és választ ad az új fiatal futballisták népességnövekedésének igényére nemzeti és nemzetközi szinten, és akiknek speciális infrastruktúrára van szükségük ahhoz, hogy egy életben maradhassanak. 

A DF Arquitectos a 3700 négyzetméteres komplexumot két trapéz alakú épületként tervezte, amelyek egymásra merőlegesen helyezkednek el, és védettek egy kőbányásodott talajképződménytől, mintha a szikla görbülete eltört volna egy nagy, lineáris épületet és meghajlította volna a felét, egymás felé. A négyemeletes homlokzat közel 75 százaléka xitle, a feltárás helyén kibányászott vulkáni kő, amely lehetővé teszi, hogy az épület természetes módon illeszkedjen közvetlen környezetébe.

A szinte teljes egészében kőbe burkolt földszinten találhatók a közösségi terek könyvtárral, társalgókkal, kávézóval, konyhával, mosókonyhával és parkolóval. A közterületek „hátsó része” mellett egy üvegezett folyosó húzódik, amely az épület és a sziklafal között teraszos privát kert felé nyitja a tereket, míg az épület „eleje” szilárd a külső parkolókkal szemben.

A háromszög alakú lépcsőkön felfelé haladva – a rácsok töredezett belső végeiben tetőátriumokként funkcionálva – a szintek nyilvánosról privátra emelkednek. A második és a harmadik szinten 44 kollégiumi stílusú szoba található külön fürdőszobával, amelyek körülbelül 110 felhasználó elhelyezésére alkalmasak különféle alvási elrendezésekben.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A hálószinteket függőleges előregyártott beton bordák rácsa árnyékolja, “amely a tökéletlen természetes falak mozgását szimulálja”. Az üvegezett hálószobák a mögötte lévő futballpályákra néznek. Az egyes épületek legfelső szintje szinte teljes egészében üvegből készült, rekreációs és szórakozási területekkel. A teraszokról a komplexumra nyílik kilátás. A külső durva kőhöz képest a belső tereket természetes fa elemekkel és több irányból megvilágított belső terekkel melegítik.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb