„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

A Dezeen 10 legkiemelkedőbb 2021-es belsőtervezési projektje

Ebben a cikkünkben bemutatjuk a dezeen.com idén bemutatott 10 legkiemelkedőbb belsőtervezési projektjét, köztük egy hullámzó falú épületet és egy városi házat, mely egy 1970-es éveket idéző, teljes átalakításon esett át.

Az OPA által tervezett Softie-House
Az OPA építésziroda által tervezett kaliforniai otthon, amelyet a felhőkből mintázott íves, puha megjelenésű fehér falak miatt Softie-nak neveztek el, úgy készült, hogy ellenálljon a hagyományos belsőépítészetnek való megfelelési vágynak.

Bunch Design-Granny Flat
Az amerikai Bunch Design belsőépítészeti stúdió egy életteli otthon megteremtése érdekében ezt a kiegészítő lakóegységet színes tolóajtókkal alkotta meg, amelyek egyetlen nyitott teret tesznek lehetővé, amelyet túlméretezett háromszög alakú szarufák kereteznek.

Studio Hagen Hall-Canyon House
A brit Studio Hagen Hall cég úgy tervezte ennek a londoni városi háznak a belső tereit, hogy az 1970-es évek Los Angeles-i érzését idézzék, és az átalakítás olyan elemeket tartalmazott, mint a testre szabott bársony kanapé és a retro szilfa falpanelek. A század közepi építészek és tervezők, köztük Charles és Ray Eames munkássága által inspirált Canyon House a 2021-es Dezeen Awards díjátadón az év házbelsője lett.

Lakótér az amszterdami Reflections of the Past loftban, a Firm Architects tervei alapján
Egy másik 2021-es Dezeen Award díjazott, ezúttal az év lakásbelsője kategóriában, a Firm Architects amszterdami loftlakása, melyet a belső éleken körbefutó vízszintes vonal határozza meg, amely cinkből, tükörüvegből és téglából készült.

Pisztáciazöld konyha és terrazzo csempe a Murray Barker és Esther Stewart által tervezett lakásban
Pisztáciazöld szekrények és vaskos terrazzo burkolólapok jellemzik egy 1960-as évekbeli melbourne-i lakás konyháját, amelyet úgy újítottak fel, hogy tisztelegjenek az eredeti, század közepi enteriőrök előtt. Murray Baker építész és Esther Stewart művész közösen dolgozott a projekten, amely a gazdag terrakotta elemeket világosabb színekkel kontrasztosítja

Residence W a FWS_work tervezésében
Az FWS_Work belsőépítészeti stúdió célja az volt, hogy a nyüzsgő Xinpu városában található Residence W lakás belső felújításakor az igazi pihenés terét kínálja. A természetes anyagok semleges palettája határozza meg az egyes helyiségeket, például a meglévő szerkezeti gerendára illesztett tölgyfa panelek és a könyvek és eklektikus dísztárgyak kiállítására szolgáló, nagyméretű beépített polcok.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

SAU Taller d’Arquitectura: Sant Daniel House
A Sant Daniel House halványzöld homlokzatát az élénk színű konyhai csempék színe is visszhangozza, amelyek egy hosszú sor munkalap hátterét képezik, és egy szabadon hagyott téglafal előtt helyezkednek el. A barcelonai székhelyű SAU Taller d’Arquitectura stúdió alakította át a házat, hogy több teret és fényt foglaljon magába, miközben megtartotta az eredeti elemeket, például a konyhában a finoman boltíves mennyezetet.

Az Echlin által tervezett londoni sorház
Szaggatott alaprajzú elrendezést alkalmazott a helyi Echlin építészstúdió ennek a londoni Knightsbridge negyedben található sorháznak az átalakításakor. A méretre gyártott asztalosmunkák és tolóajtók válaszfalakat hoznak létre az emeleti és földszinti szobákban, amelyeket egyedi bútorokkal töltöttek meg, amelyek színpalettája és organikus textúrái a közeli Hyde Park hangulatát hivatottak felidézni.

Ian Lee minimalista mikrolakások
A mindössze 16 és 23 négyzetméter között változó méretű, Ian Lee belsőépítész szöuli LIFE mikroapartmanjait nyírfával burkolták ki, hogy üres vásznakat hozzanak létre, amelyeket a lakók személyre szabhatnak. A minimalista lakásokat azért tervezték így, hogy kis méretük ellenére a lehető legtágasabb érzést nyújthassák, és olyan helytakarékos elemeket tartalmaznak, mint a beépített ablakülőkék és az ügyesen elrejtett készülékek.

A Studio Goss által tervezett Roseneath Street-i lakás nappalija
Ennek a melbourne-i lakásnak a betonszerkezetű burkolatát a helyi Studio Goss iroda alakította ki, amit az épület brutalista külseje inspirált. A francia Ligne Roset márka tónusú szürke Togo kanapéi visszhangozzák a beton színét és anyagszerűségét, amely a konyha szigetét és egy helyben öntött lépcsőt is alkot.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb