„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

5 lila enteriőr, amely a Pantone 2022 évének színére utal

A Pantone színgyártó cég azt állítja, hogy a 2022-es év színe a kék egy árnyalata, de a legtöbb ember a lilát látja benne. Ebben a gyűjteményben 5 olyan belsőépítészeti projektet szedtünk össze a világ minden tájáról, amelyek határozottan lilák!

A Pantone által “periwinkle blue”-ként leírt év színe – Veri Peri néven – a színmárka szerint a hagyományos kék “állandóságát” házasítja a vörös “energiájával és izgalmával”. Sok véleményező szerint azonban a szín valójában a lila egy árnyalata. Most olyan projekteket gyűjtöttünk össze, amelyekben a tervezők különböző lila árnyalatokban pompázó kanapékat, élénk csempéket és plüss szőnyegeket adtak a belső terekhez, bemutatva a feltűnő szín sokoldalúságát.

Resa San Mamés diákszállás, Spanyolország, a Masquespacio Bilbao tervei alapján
A valenciai székhelyű Masquespacio kreatív stúdió a spanyolországi Resa San Mamés diákszállás egészén alkalmazta a jellegzetes színblokkoló stílusát. A világos lila csempék a nyitott terek falain végigfutnak, ami a stúdió reményei szerint a diákok közösségérzetét erősíti.

Apartman, USA, Harry Nuriev és Tyler Billinger, a Crosby Studios munkatársai tervezésében
Ennek a New York-i lakásnak a tulajdonosai merész színekkel, geometrikus formákkal és váratlan anyagokkal vitték be személyes stílusukat a rezidenciába. A lila különböző árnyalatai felbukkannak a falakon, a szőnyegen, a bőrszekrényeken, a fotelben és a polcokon. A szín kontrasztot alkot a nappaliban lévő szürke falakkal és függönyökkel.

Cafe Krujok, Oroszország, Eduard Eremchuk és Katy Pititskaya munkája
Lila árnyalat borítja a lágy, bársonyos falakat az oroszországi Cafe Krujokban, amelyet Eduard Eremchuk és Katy Pititskaya tervezők úgy terveztek, hogy megtestesítsék “a fánk esszenciáját” (a Krujok egy kerek fánk.) A bogyó-színű lila a fánkmáz vizuális megjelenítését hivatott szolgálni, és a helyiségben fényes, tésztaszerű bézs bútorok is találhatók.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Cabinette, Spanyolország, a Masquespacio tervezésében
A pasztell lila fal kontrasztot alkot a szoba általános halvány türkiz tónusával, és hozzájárul ennek a Masquespacio által Valenciában kialakított co-working irodának a szeszélyes megjelenéséhez. A város La Fuensanta negyedében található Cabinette a híres francia rendező, Jacques Tati Playtime című, 1960-as évekbeli filmje alapján készült.

Pam és Paul háza, Egyesült Államok, Craig Steely Architecture
Egy feltűnő lila kanapét süllyesztettek a nappali közepébe a Pan and Paul’s House projektben, hogy bevigyék a lila merész árnyalatát az egyébként színsemleges térbe. A Craig Steely Architecture egy 13 négyzetméter méretű gödörbe süllyesztette a kanapét, hogy egy különálló pihenőhelyet hozzon létre. A lakók a plüsspárnákon pihenhetnek, miközben a környező Santa Cruz-hegységre nyíló kilátásban gyönyörködhetnek.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb