„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Cometa House Oaxaca tengerparti részén, a fák között fekszik, egy azték erőd helyén

A Mauricio Rocha és Gabriela Carrillo építészek által tervezett dél-mexikói természeti menedékhelyen többek között egy pár kőtorony és egy nádtetős palapa is található.

A Cometa-House az Oaxaca államban található Mazunte tengerparti kisvárosban található. A ház egy természetvédelmi terület szélén, a Punta Cometa vagy Comet Point nevű, a Csendes-óceánba nyúló félszigeten áll, ahol egykor egy azték erőd állt.

A mexikói építészek, Mauricio Rocha és Gabriela Carrillo egy olyan tágas menedékhelyet terveztek, amely összhangban van a terület domborzati adottságaival. A ház tervezése során számos érdekes körülménynek kellett megfelelniük. A telek rendkívül szabálytalan alakú, és a legmagasabb és legalacsonyabb pontjai között 28 méteres különbség van. Emellett a helyi előírásoknak megfelelően az összes fának a helyén kellett maradnia.

Az építészeknek azt is figyelembe kellett venniük, hogyan alakul a táj az év folyamán. Míg az esős évszakban buja, a száraz hónapokban sokkal erőteljesebb jelleget ölt. Az építészek egy sor “ortogonális platformot” terveztek, amelyek különböző szinteken helyezkednek el a telken.

A helyszín központi épülete egy nyitott oldalú, fakeretes, nádtetős, úgynevezett palapa nevű építmény. A téglalap alaprajzú épületben nappali, étkező és konyha található. A palapa közelében, arra merőlegesen egy második, fakeretes épület található, amely hálószobákat és egy dolgozószobát tartalmaz. Ez a fák között megbújó, alacsonyabban fekvő, privát szárny intim kapcsolatot biztosít a növényzettel borított tájjal.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A palapa és a privát szárny között található egy hosszú, lineáris medence, amely a telek fölé emelkedik, és “kilátóként lebeg”. Lépcsők vezetnek le az alacsonyabb szinten található jacuzziba. A helyszín vízszintes elemeivel való kontrasztként a csapat két kőtornyot hozott létre. Az egyikben egy fő hálószoba, a másikban pedig egy stúdió kapott helyet.

A kőfalakat a tornyok belsejében láthatóan hagyták, és hozzájárulnak a helyszín organikus anyagpalettájához, amely agyagot is tartalmaz. Összességében az elvonulóhely kialakítása a környező terepet hivatott bevonni, és felhígítani a nyitott és a fedett terek közötti határt, mondta a csapat.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb