„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Carlo Ratti Associati bemutatja a világ első „farmer-felhőkarcolóját” Shenzenben

A CRA-Carlo Ratti Associati egyesítette az építészetet a városi mezőgazdasággal a cég újonnan bemutatott Jian Mu felhőkarcolójában, Shenzenben, Kínában. A 218 méter magas épület teljes homlokzatán egy nagyméretű függőleges hidroponikus farm húzódik, amely olyan növényzetet termel, amely évente akár 40 000 embert is el tud látni táplálékkal. Az 51 emeletes toronyban lakóirodák, szupermarket és egy belső udvarral rendelkező étkező is lesz a pihenésre és a társadalmi összejövetelekre.

A Jian Mu Tower egy nemzetközi pályázat eredményeként jött létre, amelyet a kínai Wumart szupermarketlánc szervezett, az utolsó üres telken Sencsen központi üzleti negyedében. Az önfenntartó tervezet lehetővé teszi a lakosok számára, hogy friss zöldségeket és gyümölcsöket termesszenek és fogyasszanak közvetlenül a felhőkarcolóból, melyben a becslések szerint évente 270 000 kilogramm élelmiszert állítanak majd elő. A teraszok sokféle növényvilágot tartalmaznak majd, beleértve a tavirózsát, a páfrányt és a licsi fákat, elősegítve a biológiai sokféleséget.

Kisméretű városi gazdálkodás folyik a világ minden városában-Párizstól New Yorkon át egészen Szingapúrig. A Jian Mu Tower azonban új szintre emeli ezt a megközelítést. Ez az innovatív koncepció jelentős szerepet játszhat a jövőbeli városok kialakításában, mivel a mai nap egyik legsürgetőbb építészeti kihívása az, hogy miként integrálhatjuk a természeti világot az épülettervezésbe? Az élelmiszertermelés mellett a Jian Mu Tower gazdasága segít a napfény árnyékolásában is, ami kulcskérdés a magas épületekben.

A torony neve a kínai ősi mitikus szimbólumból, a „jian mu tree” -ből származik, amely „összeköti az eget és a földet”. A hagyományos hiedelem szerint az ég kerek, míg a föld négyzet alakú, és ennek megfelelően a felhőkarcoló ezt a történetet annak téglalap alakú alapjával fordította le, amely fokozatosan henger alakúvá alakul, ahogy emelkedik. Az épület felületén található zöld növényzet csökkenti a napsugárzást a beltéri terekben és elősegíti a természetes szellőzést. A teraszkertek dupla magasságúak és zökkenőmentesen illeszkednek a belső terekbe, egyesítve a külsőt a belsővel.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A projektet a ZERO-val, egy olasz székhelyű céggel fejlesztették ki, akik a mezőgazdaság innovatív megközelítéseire specializálódnak. A vállalat bevezetett egy mesterséges intelligenciával támogatott „virtuális agronómus” rendszert, amely kezeli a gazdaság mindennapi működését, öntözését és táplálási körülményeit a növényzet termelési folyamatának optimalizálása érdekében.

Forrás: www.archdaily.com

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb