„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Bloom Architecture kézzel készített cementblokkokat használt a kambodzsai komplexum díszítésére

Szürke és vörös cementből kézzel készített tömbök határozzák meg a Small Houses homlokzatát, több otthonból áll. A projektet a kambodzsai Bloom Architecture stúdió mint “menedék” hozta létre Phnom Penh nyüzsgő utcái elől.

A kambodzsai főváros történelmi részén, egy kompakt városi területen található otthonok egy keskeny, mindössze 60 centiméter széles sikátoron keresztül érhetők el. A párizsi stúdiókkal is rendelkező Bloom Architecture szerint ezek a szomszédos otthonokból vettek inspirációt, és úgy lettek kialakítva, hogy igazodjanak a terület faluszerű léptékéhez.

A Bloom Architecture által “menedékként” leírt Small Houses tervezők, gyermekeik és házi kedvenceik közössége számára jött létre. Tapintható cementtömbökből és trópusi növényzetből álló homlokzat borítja őket, amelyeket a stúdió azzal egészített ki, hogy “a régészeti maradványoknak tűnjön annak, amik már korábban is ott voltak”.

A kompakt házak négy emeleten helyezkednek el, a földszinten lakóterek, a felső szinteken pedig hálószobák és munkaterületek keveréke található. Minden lakóhelyen belül kétrétegű cementblokkokból és üvegezésből álló homlokzat biztosítja a fényt, a levegőt és a magánéletet a lakóterek számára.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az épületben feljebb szabálytalan nyílások és kiugró ablakok keretezik a környező környékre nyíló kilátást. A házak tetejét egy közös kültéri terasz koronázza meg, zöldellő növényzettel, fehér lombkoronával és agyagcserép falakkal és padlóval. Itt a tetőtéri közös mosókonyhák is lehetőséget teremtenek a lakók találkozására.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb