„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A BIG bemutatta a prágai Vltava Filharmónia frissített terveit

Miután a dán BIG-Bjarke Ingels Group stúdió megnyerte a 2022 májusában épülő Vltava Filharmónia tervezésére kiírt nemzetközi versenyt, a dán stúdió most részletes építészeti tanulmányt készített a tervről. A projekt folytatja a pályázat központi koncepcióját, amely szerint a folyópartot egy kanyargó ösvényen keresztül összekötik a helyszín tetőszerkezetével, amely kiterjeszti a nyilvános teret, és a látogatókat az új épülettel való kapcsolatra hívja. 

Az építkezés várhatóan 2027-ben kezdődik, miután elkészült az építési engedélyhez szükséges projektdokumentáció és kiválasztották a kivitelezőt. A Filharmónia várhatóan 2032-ben nyitja meg kapuit. Az új Filharmónia elkészülte után a Cseh Filharmonikusok, a FOK Prágai Szimfonikus Zenekar és a prágai városi könyvtár zenei részlege lesz az otthona. 

A BIG projektje figyelembe veszi a helyi közösségi érdekelteket és a Prága 7 önkormányzati kerület lakosait is. A tervezést az akusztika, a közlekedés és a zöldterületekkel foglalkozó szakértőkkel folytatott mélyreható megbeszélések is befolyásolták. Az előadótermek által betöltött fő funkciót olyan kiegészítő létesítmények egészítik ki, mint a Kreatív Központ, amely a zenei könyvtárnak is otthont ad.

A Moldva folyó vízpartján elhelyezkedő új épület úgy van elhelyezve, hogy kapcsolódjon a környező közterületekhez, lehetővé téve egy nagy városi tér kialakítását, amely a nyilvános előcsarnokhoz kapcsolódik. Az épület mindkét oldala más-más karakterrel rendelkezik, és felváltva néz a térre, a közös utcára, a viaduktra és a vízpartra. 

A növényzet és a táj a tervezésbe integrálódik, hogy a folyót és a várost újra összekötő koncepcionális narratívát közvetítsen. Vékony oszlopok támasztják alá a különböző teraszokat, amelyeket az épület tetejére vezető közös út köt össze. Lépcsők kötik össze az épület bejáratait a tetőteraszokkal, hozzájárulva az épület dinamikus képéhez.

A Moldvai Filharmónia funkcionális szervezésének célja, hogy kompakt megoldást kínáljon a könnyű megközelíthetőség és tájékozódás érdekében. Az épület közepét az 1800 férőhelyes Nagyterem foglalja el, amely a nyilvános előcsarnokra nyílik, ahonnan kilátás nyílik Prága történelmi belvárosára. Mellette a Kamaraterem a vízpartra néz, és intimebb teret biztosít kisebb koncertek és rendezvények számára. 

A város felé tájolt többcélú terem a maximális rugalmasság érdekében black boxként lett kialakítva, míg a zenekari próbaterem kényelmes napi gyakorlótérként szerepel.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Vltava Filharmónia a folyóparttól a háztetőig kanyargó utazásként van megkomponálva. A nyilvános áramlatok és a kilátóteraszok egyesítik a prágai városi életet a belső zenével. Csarnokai a látványra vannak kialakítva, a hangra vannak finomhangolva, és a funkcionalitás és az összekapcsolhatóság érdekében vannak hangszerelve. 

Ebből a ritmikus struktúrából az oszlopcsarnokok és erkélyek szimfóniája a közélet platformjaiként terjed ki. Az új filharmónia expresszív, mégis pragmatikus, és Prága egyik legfontosabb mérföldkövévé válik. A folyótól a tetőig. – Bjarke Ingels

A nézőtéren kívül a Creative Hub egy egyedülálló típusú, zenei oktatásra, próbákra és előadásokra szánt teret kínál majd. A Prágai Városi Könyvtár által üzemeltetett létesítmény a sokszínű zenei élmények olvasztótégelyévé kíván válni, amely minden generációt meghív a közös alkotásra, alkotásra, játékra és felvételek készítésére.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb